Fenerbahçe, Süper Lig'in 13. haftasında Fatih Karagümrük'ü konuk etti ve zorlu mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

Karagümrük karşısında 48. dakikada penaltı golüyle skoru 1-1'e getiren Tadic, 58. dakikada bir kez daha fileleri havalandırarak Fenerbahçe'ye 2-1'lik galibiyeti getiren isim oldu

Karagümrük hızlı başladı

Karşılaşmanın ilk yarısında Fatih Karagümrük, Can Keleş'in 39. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Tadic'in günü kurtaran performansı ile Fenerbahçe ikinci yarıda lehine çevirdiği skorla haftayı Galatasaray'ın önünde lider  tamamlamayı başardı.

Eray Akar Belediye Kütahyaspor’da Eray Akar Belediye Kütahyaspor’da

Karşılaşmada öne çıkan ayrıntılardan birisi de İrfan Can'ın ortaya koyduğu performans oldu. Milli futbolcu sahanın her yerinde adeta dinama gibi çalıştı. Takımının kazanmasında etkili olan isimlerin başında yer aldı.

Diğer yandan sakatlıktan dönen Norveçli golcü Joshua King, uzun bir aranın ardından 7 maç sonra sahaya döndü. Fenerbahçe'nin hücum hattına katkı sağlamak amacıyla oyuna dahil edilen King, Dusan Tadic'in yerine son dakikalarda sahneye çıktı.

Tadic gollerine devam ediyor

Sırp yıldız Dusan Tadic, attığı gollerle takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı. Tadic, son dört golün tamamına imzasını atarak etkileyici bir performans sergiledi. Bu gollerle birlikte Tadic, Süper Lig'de ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde toplamda 6 gole ulaştı.

Fenerbahçe, bu galibiyetle 34 puana yükseldi ve liderliğini bu hafta da sürdürdü. Fatih Karagümrük ise 14 puanda kaldı. 

Fenerbahçe: 2 - VavaCars Fatih Karagümrük: 1

Stat: Ülker
Hakemler: Arda Kardeşler, Mehmet Emin Tuğral, Süleyman Özay

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür, Samet Akaydin, Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Crespo, İrfan Can Kahveci (Dk. 74 Cengiz Ünder), Szymanski, Tadic (Dk. 88 King), Dzeko (Dk. 74 Batshuayi)

VavaCars Fatih Karagümrük: Dituro, Biraschi (Dk. 77 Nazım Sangare), Dresevic, Ceccherini, Levent Mercan, Feghouli (Dk. 69 Sturaro), Mendes, Rohden (Dk. 78 Serdar Dursun), Eysseric, Cen Keleş (Dk. 77 Lasagna), Güven Yalçın

Goller: Dk. 39 Can Keleş (VavaCars Fatih Karagümrük), Dk. 48 (Penaltıdan) ve Dk. 58 Tadic (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 34 Ceccherini, Dk. 47 Dituro, Dk. 56 Levent Mercan, Dk. 81 Dresevic (VavaCars Fatih Karagümrük), Dk. 45+2 Crespo, Dk. 68 Szymanski, Dk. 87 Tadic, Dk. 90+1 Cengiz Ünder, Dk. 90+5 Samet Akaydin (Fenerbahçe)

Kaynak: AA