Asya fillerinin de insanlar gibi cenaze törenleri düzenlediği ortaya çıktı. Hindistan'ın Bengal bölgesindeki araştırmacılar, 2022 ve 2023 yıllarında ölmüş beş buzağı cenazesi keşfetti. Fillerin de insanlar gibi yas tuttuğu ve ölen yavrularını gömdüğü ortaya çıktı.

Buz tutmuş Çıldır Gölü'nde sörf heyecanı Buz tutmuş Çıldır Gölü'nde sörf heyecanı

Hindistan Bilim Eğitimi ve Araştırma Enstitüsü’nden Parveen Kaswan ve Akashdeep Roy, 2022 ve 2023 yıllarında Bengal bölgesinde beş buzağı ölümüne tanık olduklarını söyledi. Buzağıların hiçbirinin insan müdahalesi sonucu ölmediğini belirten araştırmacılar, sürünün ölen yavruları gövde ve bacaklarından tutarak gömülecek yerlere taşıdığını kaydetti.

MEZARLARI TERK EDİYORLAR

Araştırmacılar, fillerin gömdükleri buzağıların bacaklarının yukarı bakacak şekilde olduğunu ve bu şekilde yerleştirildiklerini düşündüklerini ifade etti. Ayrıca, fillerin mezar alanlarının çevresinde net ayak izleri bıraktıklarını ve gömdükten sonra 40 dakika içinde bölgeyi terk ettiklerini ve geri dönmediklerini de belirtti.

YAS DAVRANIŞLARI ARAŞTIRILMALI

Araştırmacılar, Afrika fillerinin ölülerinin yasını tuttukları ve bedenlerini ziyaret ettikleri bilinirken, Asya fillerinin özel gömme uygulamalarının ilk kez gözlemlendiğini vurguladı. Bu bulguların, diğer hayvanların yas davranışları üzerine daha fazla araştırma yapılmasını teşvik edeceğini umduklarını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ