Denizanaları turistleri kaçırdı

Foça ilçesinde yaz sezonunda Büyükdeniz ve Küçükdeniz limanları sahilinde irili ufaklı mavi renkli denizanaları görüldü. Denizanalarının ciltte kaşıntı ve alerjiye neden olması, tatilcileri tedirgin etti. Bazı turistler, denizanaları nedeniyle tatillerini iptal etti. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, denizanalarının popülasyonunda hiç görmedikleri kadar bir artış olduğunu belirterek, “Bu durum maalesef iç pazar satışlarımızı düşürüyor. Bu yoğunluğun önümüzdeki sene de yaşanması fevkalade kötü sonuçlar doğurabilir. Bu aynı zamanda turizme de balta vuruyor” dedi.

Gaziantep'te kaza: Tıra arkadan çarpan otomobildeki 1 kişi hayatını kaybetti Gaziantep'te kaza: Tıra arkadan çarpan otomobildeki 1 kişi hayatını kaybetti

Denizanaları neden bu kadar uzun sürdü?

Denizanalarının kasım ayında da sahillerden gitmemesi, vatandaşları şaşırttı. Foça’da otel işletmeciliği yapan Salih Çamkıran, “Önceki yıllarda da görülüyordu ama bu kadar yoğun değildi. Zaten bu sene deniz sıcaklığı yaklaşık 30 dereceydi. 10 Ağustos’ta başlayıp Kasım’ın 15’inde halen yüzlerce denizanasının olması çok ilginç. Normalde fazla 15 gün sürerdi” dedi. Foça’da gezi tekneleri işletmeciliği yapan Murat Oğuztaş da “Önümüzdeki senelerde olmamasını temenni ediyoruz. Geçen senelerde de oluyordu ama bir hafta, bilemediniz 10 gün sürüyordu. Bitiyordu, gidiyorlardı ama bu sene ağustos ayından beri hala daha devam eden bir denizanası popülasyonu var” diye konuştu.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)