Akşam gazetesinden Yeliz Coşkun'un haberine göre, Türkiye’nin gündemine oturan milyon dolarlık gizli fon vurgununun perde arkasında, vurgunda rol oynayan banka müdiresi Seçil Erzan’ın yanı sıra çocukluk arkadaşı ve çantacısı Nazlı Can’ın köylüleri nasıl dolandırdığı ortaya çıktı. Köylülerin tarla, traktör ve kredi paralarını "çantacılık" yapan Nazlı Can'a kaptırdıkları öğrenildi. İşte ayrıntılar...

MUHTAR: “NAZLI BİR HAFTADIR KÖYDE”

Tekirdağ’ın Kapaklı İlçesi’nin Yanıkağıl köyüne vardıklarında ilk olarak muhtar Yücel Başaran ile görüşen gazeteciler, muhtardan Nazlı Can’ın tahliye olduktan sonra köye geldiği, Seçil Erzan’la hem çocukluk arkadaşı hem de uzaktan akraba olduğu bilgisini aldı. Muhtar, Nazlı Can’ın sık sık İsviçre’ye gittiğini, yaşam standartlarında değişiklikler olduğunu fark ettiklerini ancak bu kadar büyük bir vurgundan haberdar olmadıklarını belirtti.

KÖYLÜLER: “PARAYI VEREN KİMSE SÖYLEMEZ”

Gazeteciler, köydeki kahveleri ve sokakları dolaşarak köylülerle konuşmaya çalıştılar. İsmini vermek istemeyen bir köylü, “Burada zengin köylü yok, hepsi fakir. Zaten bu köyde para veren varsa kâr etse de söylemez, kaybetse de başına bir şey gelmesinden korktuğu için söylemez” dedi.

NAZLI CAN’IN EVİ: “BURADA DEĞİL, GİDİN BURALARDAN”

Gazeteciler, köydeki bir kahvede konuşurken, bir köylü, “Nazlı’nın evi orası, sizi bekliyorlar” diyerek onları eve yönlendirdi. Gazeteciler, eve gittiklerinde bir adamla bir kadın tarafından karşılandılar. Kadın, “Nazlı burada değil, gidin buralardan” diyerek onları uzaklaştırdı. Gazeteciler, daha sonra Nazlı Can’ın avukatı Hikmet Can’ı aradılar. Ancak avukat da sorularına cevap vermek yerine köyde olmalarından rahatsız olduğunu dile getirdi.

İŞ İNSANI MERT ZEYDANLI: “PARA DOLU ÇANTAYI TAŞIRKEN ZORLANDIM”

Seçil Erzan’a, 2 milyon 720 bin dolar kaptıran iş insanı Mert Zeydanlı, Erzan’ın kendisine Fatih Terim adına kurulmuş özel bir fon olduğunu söylediğini ve bankanın markası yüzünden güvendiğini belirtti. Zeydanlı, “Çanta çok ağırdır, ben bile o çantayı üst kata çıkarırken zorlandım. Çantayı arabaya kadar benim taşımamı istedi” dedi.

FUTBOLCULARIN PARALARI KÖYLÜLERDEN!

Seçil Erzan’ın savcılığa verdiği listede 600 bin dolarla para kaptıran Nazlı Can’ın köylülerden topladığı para olduğu iddia ediliyor. Fona milyon dolarlar kaptıran bazı futbolculara geri ödemenin de köylülerden alınan paralarla yapıldığı ileri sürülüyor.

ADALET BAKANI: YARGI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARACAK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, futbol camiasının ve iş insanlarının dolandırıcılığı yüksek gelir vadeden gizli fon olayına ilişkin, “7 sanık ve 18 müşteki var. Bu iddianame İstanbul 41. Ağır ceza mahkemesince kabul edildi. İkinci duruşma 12 Ocak’ta gerçekleştirilecek. Yargı elbette iddiaları araştıracak. Kimler suçlu kimler suçsuz ortaya çıkacaktır” dedi.

SPK: FON DEĞİL DOLANDIRICILIK

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, ‘Fatih Terim Fonu’ olarak bilinen ve futbol dünyasından birçok kişinin yüksek getiri vaadiyle dolandırıldığı soruşturmayı, “Söz konusu olay bir dolandırıcılık olayı ve Sermaye Piyasası mevzuatına tabi olmayan, fon adı geçmesi bizim mevzuatımıza tabi olmayan bir dolandırıcılık olayı” diye değerlendirdi.

KUYUMCUDAN 750 BİN DOLAR ALDI

Seçil Erzan ifadesinde, Çorlu’da pırlantacı olan Ömer Kahraman’ın da fona para yatırdığını ancak bu paranın yarısını ödeyemediğini söyledi. Erzan, “Nazlı da tam hatırlamamakla birlikte Ömer’den aldığı 750 bin dolar tutarındaki parayı bana getirmiştir. Fakat bu paranın yarısını ödedim, yarısını ödeyemedim” diye konuştu.

Beyazıt’ta raylara düşen vatandaş tramvayın altında kalarak can verdi Beyazıt’ta raylara düşen vatandaş tramvayın altında kalarak can verdi

‘ZAMAN ZAMAN PARA ALDIM’

İlk duruşmada tahliye edilen Nazlı Can ise ifadesinde, “Zaman zaman birilerinden para almışlığım bu şekilde olmuştur. Daha doğrusu tek başıma sadece bir kez Çorlu’da pırlantacıdan para alıp Seçil’e teslim ettim. Bunun dışında tek başıma kimseden para almadım. Seçil ile birlikte gittiğimizde de parayı her zaman Seçil teslim almıştır. Seçil’in kime ne vaatte bulunduğunu bilmiyorum. Ben kimseyi dolandırmadım” demişti.

ZABITA AMİRİNİN 500 BİN DOLARLIK ZARARI

Fon dolandırıcılığının bir kolu da Çorlu’ya uzandı. Seçil Erzan’ın dolandırdığı kişilerden biri olan Hüseyin Eligül’ün, Çorlu Belediyesi’nde zabıta amiri olarak çalıştığı ortaya çıktı. Eligül’ün, Seçil Erzan’a 500 bin dolar verdiği belirlendi. Parasının bir kısmını alamadığını belirten Eligül, ifadesinde Seçil Erzan’ı suçladı. Seçil Erzan’ı 30 yıldır tanıdığını belirten Eligül, “Kendisi bana özel bankacılık faaliyetlerinden bahsederek bu faizlerden yararlanabileceğimi söyledi. Seçil’e güvenerek birden çok kez fona yatırması için para verdim, fakat bana parayı parça parça geri verdi, bir kısmını da vermedi” dedi.

BOZCAADA’DA EMANET SKANDALI

Eşi Sermin Eligül’ün, Seçil Erzan’ın annesi rahatsız olduğu için onun Bozcaada’daki evinde kaldığını söyleyen Hüseyin Eligül, “Seçil, bir emaneti getirmem için rica etti. Bozcaada’da bir mimardan poşet içerisine sarılı bir şey aldım emaneti kendisine teslim ettim” dedi. Kendisine para veren kişinin mimar İbrahim Kocabaldır olduğunu kaydeden Eligül, bu kişinin de paralarını alamadığını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ