Kartal’da polisten kaçan şahıs çöp konteynerinde yakalandı Kartal’da polisten kaçan şahıs çöp konteynerinde yakalandı

İş yeri sahibinin ablasına sarkıntılık yaptığını iddia etti

Olay, 24 Kasım günü saat 04.30 sıralarında Çalıkuşu Mahallesi Coşkun Kale Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, plakasız motosikletli bir kişi, cep telefonu mağazasının camlarını kırarak içeri girdi. Mağazaya yanıcı madde döken şüpheli, iş yerini ateşe verip kaçtı. Alevler kısa sürede büyüyerek apartmanın üst katlarına ve yanındaki kasap dükkanına da sıçradı.

AW087871_04

Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, iş yeri tamamen yanarken, bazı daireler ve kasap dükkanı da maddi hasar gördü. Polis ekipleri, iş yerini kundaklayan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

AW087871_01

Yapılan kamera ve saha çalışmalarında, şüphelinin olay yerine kasklı ve plakasız motosiklet ile geldiği ve olaydan sonra Buca ilçesine gittiği tespit edildi. Polis ekipleri, şüphelinin kimliğini belirleyerek, İ.S. (25) isimli şahsı gözaltına aldı.

“Ablasına sarkıntılık yaptı diye yaktım”

Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf etti. Şüphelinin, iş yeri sahibinin ablasına sarkıntılık yaptığını iddia ettiği ve bunun için intikam amaçlı saldırıyı gerçekleştirdiği öğrenildi. Şüphelinin, “Benim ablama sarkıntılık yaptı. Ben de onun iş yerini yaktım” dediği belirtildi. Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kaynak: İHA