Gazeteciler, vize engelleriyle başka ülkelerde haber yapma zorluğu yaşadıkları için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş'a Yeşil Pasaport talebinde bulundu.

Oral Çalışlar, Hande Fırat, Sinan Burhan, Zafer Şahin, Mehmet Acet ve Melik Yiğitel gibi bir grup gazeteci, Meclis Başkanı'na konuya ilişkin bir dosya sundu.

dfhbb

Dosyada, "Son yıllarda vize engeli nedeniyle haberleri takip etmede büyük zorluklar yaşamaktayız. Bazı ülkelerde vize konusundaki kısıtlamalar bizi etkiliyor. Devlet görevlileri Yeşil Pasaport imkânından faydalanabilirken, biz gazeteciler bu imkândan yoksunuz. Bu mağduriyetin giderilmesi için meslek örgütleri ve kamuoyundan destek bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Erdoğan ABD Kongresi'ne ve Netanyahu'ya tepki gösterdi: Katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi Erdoğan ABD Kongresi'ne ve Netanyahu'ya tepki gösterdi: Katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi

Gazeteciler, Meclis Başkanı ile görüşme sonrasında yaptıkları açıklamalarda şunları söyledi:

Oral Çalışlar, konuyu serbestiyet.com'daki köşesinde ele aldı ve şu noktalara vurgu yaptı:

"Türkiye’de basın kartlı gazeteci sayısı 17 bin 618. Ancak şu anki yaklaşım sadece 10 yıl kıdemli basın kartlı olanlara yeşil pasaport verilmesi yönünde. Bu durumda yeşil pasaport alacak gazeteci sayısı 10 binden daha az olabilir."

Kaynak: HABER MERKEZİ