Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın hastalıklarının ve üst solunum yolu gibi enfeksiyonların arttığı bir dönemde olduğumuzu vurgulayarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Koca, "Üst solunum yolu enfeksiyonlarının, grip, nezle gibi şikâyetlerin arttığı bir dönemdeyiz. Çoğu virüs kaynaklı olan rahatsızlıklar, istirahat ve semptomatik tedavi ile iyileşiyor. Fakat bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda, yaş gibi sebeplerle risk grubunda olan kişilerde söz konusu gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

Yaptığı açıklamada Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Aziz Ahmet Surel'in sözlerine de yer verdi.

Surel, acil servislerine başvuran hasta sayısının yıllık ortalamasında bir artış olmadığını belirtirken, oransal olarak incelendiğinde üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvuran hastalarda artış yaşandığını açıkladı. Bu enfeksiyonların ciddiyetle ele alınması gerektiğini özellikle vurgulayarak, semptomatik tedavi ve istirahatın çoğu hastada etkili olduğunu ancak belirli bir yaşın üzerinde veya bağışıklık sistemi baskılanmış bireylerde daha fazla önlem alınması gerektiğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ