Gazilerle ilgili skeç eleştiri topladı

Güldür Güldür Show’un sosyal medyada paylaşılan bir skeci, gazilerle ilgili saygısız ifadeler içerdiği gerekçesiyle tepki çekti. Skeçte, bir gaziye “Tamam en gazi sensin. Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz” denildi.

Show TV skeci yayınlamadı

Show TV, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, söz konusu skecin yayınlanmaya uygun görülmediğini ve ekranlara gelmediğini bildirdi. Açıklamada, “Sosyal medyada eleştiri konusu yapılan Güldür Güldür skecinde yer alan ifadeler, kanal yönetimimizin yayın ön izlemesi neticesinde, program yapımcısı ile de mutabık kalınarak yayınlanmaya uygun görülmediğinden Show TV ekranlarında yayınlanmamıştır. Durumu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz” denildi.

RTÜK inceleme başlattı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Güldür Güldür Show’daki gazilerle ilgili skeç nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurdu. Şahin, “Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum. Vatan ve bayrak için canını, bedenini feda eden Gazilerimize yapılan saygısızlık kabul edilemez. Ulvi Gazilik mertebesini parayla kıyaslayacak kadar şuursuz, hadsiz sözlerin yer aldığı yayın ile alakalı inceleme başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Programın akıbeti ne olacak?

RTÜK’ün incelemesi sonucunda, Show TV’ye ve Güldür Güldür programına uyarı, program durdurma veya idari para cezası verilmesi gündeme gelebilir. Programın yayından kaldırılıp kaldırılmayacağı ise henüz belli değil.

Kaynak: HABER MERKEZİ