Paris Olimpiyatları açılış töreni öncesi tren hatlarına sabotaj düzenlendi Paris Olimpiyatları açılış töreni öncesi tren hatlarına sabotaj düzenlendi

Japonya’nın başkenti Tokyo’nun polisi sözcüsü Fransız haber ajansı Agence France'a yaptığı açıklamada, 50 yaşındaki şüpheli Atsushi Ozawa'nın geçen ay Japonya'nın başkentinde “arabasını av hayvanı olmayan sıradan bir güvercini öldürmek için kullandığını” ve yaban hayatını koruma yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 Aralık Pazar günü tutuklandığını söyledi.

İttifak’ın öğrendiğine göre şüpheli şoför polise verdiği ifadesinde “Yollar insanlar içindir” ve bu neden kuşlara çarptığını söyledi. Yerel basında çıkan haberlere göre, arabalardan kaçınmak güvercinlerin elinde.

İngiliz The Guardian gazetesinin Japon medyasından aktardığına göre, taksi şoförünün trafik ışıklarında yeşile döndükten sonra hızla kaçtığı ve saatte 60 km hızla kuşların üzerine çarptığı iddia edildi. İddia edilen olay, yoldan geçen bir otomobilin hızlanırken çıkardığı motor sesiyle uyarılması üzerine polise bildirildi. Veteriner hekim, güvercin üzerinde otopsi yaptı ve ölüm nedeninin travmatik şok olduğunu belirledi.

ABD, Arap dünyasında muazzam miktarda güveni kaybetti! ABD, Arap dünyasında muazzam miktarda güveni kaybetti!

Japon medya kuruluşlarından Fuji TV’nin bildirdiğine göre, profesyonel bir sürücü olarak yaptığı iş göz önüne alındığında polis, onun eylemlerini “son derece kötü niyetli” olarak nitelendirdi. Bu durum, onları olağandışı tutuklamaya sevk etti.

KARGALARI ÖZEL OLARAK ÖLDÜRMÜŞLERDİ

Bu arada Tokyo'nun güvercinlerine duyulan sempati, restoranların sokağa bıraktığı çöplere olan iştahlarının başkentin sokaklarını kirlettiği yönündeki şikâyetler sonrasında hedef alınan karga popülasyonuna yönelik duyguyla tezat oluşturuyor.

2001 yılında dönemin valisi Shintaro Ishihara, şehrin tahminen 36 bin kargasına karşı savaş açacağını duyurdu. Yomiuri Shimbun'a göre, takip eden yirmi yılda başkentin karga nüfusu yaklaşık üçte iki oranında yok oldu.

Kürtaj Rusya’da kanunla yasaklanacak! Kürtaj Rusya’da kanunla yasaklanacak!

Antik çağlardan 19. yüzyıla kadar 7 olağanüstü Afrika medeniyetleri Foto Galeri: Antik çağlardan 19. yüzyıla kadar 7 olağanüstü Afrika medeniyetleri

Kaynak: MEHMET POYRAZ