Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, Al Jazeera televizyonuna yaptığı açıklamada, "İsrail'deki tüm esirlerimizin serbest bırakılmasını sağlayacak yetenekte esirlerimiz var" dedi.

Aruri, birçok İsraillinin esir alındığını, aralarında üst düzey subayların da olduğunu belirterek, "Savaşa girdik, birçok şehit verdik ve zafer için her türlü adımı atacak durumdayız" diye ekledi.

israil-6-2

"Halkımızın onuru ve özgürlüğü için gereken her şeyi yapmaya hazırız" diyen Aruri, Mescid-i Aksa'ya yönelik düzenlenen baskınlar karşısında İsrail'in uyarıları dinlemediğini ve artık çiğnenen kutsallara karşı sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

Aruri, "İsrail'in caydırıcılık denklemini yeniden oluşturmaya çalıştığını, ancak bunun başarısız olacağını" söyledi ve "Şiddetli saldırılara maruz kalabiliriz. Bazı kayıplar yaşayabiliriz. Ancak her türlü senaryoya hazırız" şeklinde konuştu.

İsrail'de savaş kabinesinden Netahyahu'ya tehdit! İsrail'de savaş kabinesinden Netahyahu'ya tehdit!

israil-5-2

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Aksa Tufanı" adını verdikleri kapsamlı bir saldırı başlatarak İsrail'e yönelik operasyonlarını duyurmuştu. Gazze'den İsrail'e binlerce roket atılırken silahlı gruplar da bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu ise Gazze Şeridi'ne bir dizi hava saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.

Kaynak: (AA)