16 yaşındaki çocuk serinlemek için girdiği su kanalında boğuldu! 16 yaşındaki çocuk serinlemek için girdiği su kanalında boğuldu!

Kentin ve Vatandaşların Hayatı Normalleşiyor

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan proje, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar ile Fen İşleri Daire Başkanlıklarının desteğiyle yürütülüyor. Projenin amacı, yollara ve caddelere atılan enkaz ve tadilat atıklarını temizleyerek, kentin ve vatandaşların hayatlarının normalleşmesine katkı sağlamak.

Proje hakkında bilgi veren Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı V. ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mahir Çiçek, deprem afetinde Antakya ve Defne başta olmak üzere ilçelerin büyük oranda zarar gördüğünü söyledi. Çiçek, yerleşimlerin farklı ilçelere kaydığını ve yerleşimin yoğun olduğu bölgelerde aktif temizlik çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Çiçek, “Hatay Bizim Evimiz” diyerek diğer ilçelerle birlikte kent genelinde temizlik faaliyetlerinin yürütüldüğünü kaydetti. Çiçek, çalışmalar kapsamında muhtarlıklar ve vatandaşların talepleri üzerine iş makineleri, personel ve gerekli araç gereçler marifetiyle bütün şehri yaşanabilir hale getirmek, doğa, çevre ve insan sağlığına zararlı atıkların alınıp uygun şekillerde bertaraf edilmesini sağlayacaklarını ifade etti.

Çevre temizliğinin önemine vurgu yapan Çiçek, öncelikle kirletmeme algısıyla hareket ederek kentin yaşanabilir bir geleceğe kavuşturulması gerektiğini ve “Hatay Bizim Evimiz” projesi çerçevesinde vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının sorumluluk almasını umduklarını söyledi. Çiçek, vatandaşların ALO 153 çağrı merkezine ve HBB Sosyal Medya hesapları üzerinden paylaşılacak saha ekiplerinin numaralarına taleplerini iletmesi halinde Hatay Büyükşehir Belediyesinin her zaman vatandaşların yanında olacağını kaydetti.

Kaynak: İHA