• DOLAR 32,96 %-0.07
  • EURO 35,85 %-0.04
  • ALTIN 2.517,25 %0.38
  • BİST100 10.918 %0.43
  • BITCOIN 67.480 %5.11
  • ETHERIUM 3.257 %3.27
25°
İbrahim Ethem GÖREN

İbrahim Ethem GÖREN

Tüm Makaleleri

İbrahim Ethem Gören, 1990 yılından beri çeşitli gazete, dergi ve portallarda Geleneksel Türk İslam sanatları ve kültürümüzün unutulmaya yüz tutmuş güzelliklerini anlatan yazılar yazmaktadır. Şu anda bu yönde İttifak Gazetesi'nde ve Kuveyt Türk Özel Bankacılık Portalı'nda köşe yazarlığı yapmaktadır.

Çiçekçi Dergâhı!

Bahçelievler’deki Çiçekçi Dergâhı İstanbul’un saklı kalmış, sığınma sahnesi mâhiyetinde mühim kültür sanat mahfillerinden biri.

Erhan Erken: İnsan varoluşunun sırrını kavramaya çalışmalıdır.

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı’nın yayın organı Boğaziçi Bülteni’nin 2005 yılına tarihlenen 28’inci sayısında Erhan Erken ile günümüzün mühim asliyet ve terkip şuurları özelinde bir mülakat gerçekleştirmi...

Ah yâ Hüseyin Aleyhisselâm!

Ayet-i kerimeler Müslüman gönüllere hücre hücre yerleşiyor. İslâm güneşi dört kıtayı berrak kandiller misali aydınlatıyor.

Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız ile uzmanlık alanları üzerine bir hasbihal…

Ülkemizin önde gelen akademisyenlerinden Herpetolog Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız ile uzmanlık alanları üzerine bir e-mülakat gerçekleştirdik.

Doç. Dr. Özlem Uluç Küçükcan ile ‘Şifa Peşinde’ bir sohbet!

Değerli akademisyen Doç. Dr. Özlem Uluç Küçükcan ile çiçeği burnunda kitabı Şifa Peşinde (Modern Bireyin Spiritüel Arayışı) üzerine bir e-mülakat gerçekleştirdik.

Gönül kalemiyle telif edilen iki eser: Dîvân-ı Zerefşân ve Serserînim Yâ Rasûlullah

Dr. Savaş Ş. Barkçin, Dîvân-ı Zerefşân serlevhalı kitabında klasik şiirin naif rayihasını günümüz insanının irfanına arz ediyor.

Mezatları soracak olursanız “Ne ararsan bulunur derde devadan gayrı!”

Pandemi süreçleri, katalog üretiminde kâğıt, baskı maliyetlerindeki artış, online mezat platformlarının çoğalması vb. sebeplerle uzun zamandan beri salon müzayedeleri düzenlenmiyordu.