MEB tarafından yayımlanan bursluluk sınavı takvimi ve kılavuzu, adaylara sınav tarihleri ve süreçleri hakkında önceden bilgi veriyor. Ancak 2024 İOKBS'nin kesin tarihi ve sınav yerlerinin açıklanma zamanı genellikle sınavın yaklaştığı dönemde duyuruluyor.

Milliyet'in haberine göre; Şu anki bilgilerime göre, İOKBS'nin bursluluk sınav yerleri açıklanmamış durumda ve sınav tarihi henüz belirlenmemiş görünüyor. Bu tür detaylar genellikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi duyurularla paylaşılır.

İOKBS için adaylar, sınav giriş belgelerini alabilmek için sorgulama ekranını sorguluyor. Sınav kılavuzuna göre, fotoğraflı sınav giriş belgeleri, sınav tarihinden en az 7 gün önce www.meb.gov.tr internet adresinden temin edilebilecek.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 21 Nisan günü saat 10:00'da uygulanacak. Sınav yerleri ise sınavdan 7 gün önce www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredat taslağını açıkladı Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredat taslağını açıkladı

İOKBS bursluluk sınav sonuçları 17 Mayıs günü açıklanacak. 5, 6, 7, 8’inci Sınıflar ve Hazırlık Sınıfı için 80 soru sorulacak ve 100 dakika verilecek. 9, 10 ve 11’inci Sınıflar için ise 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ