Güvenlik güçlerinin terörle mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Irak'ın kuzeyinde bir yeraltı sığınağında tepsit edilen PKK'lılara yönelik operasyon düzenlendi. SİHA ve jetlerin katıldığı operasyonda 10 terörist etkisiz hale getirildi. Sınır ötesinde son bir haftada 49 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak'tan itibaren 1976 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu.

Terör yuvalarına hava harekatı yapıldı

Trthaber'in haberine göre: 24 Kasım tarihinde, Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki terör hedeflerine yönelik hava harekatları düzenlendi. Bu operasyonlarda sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 17 hedef etkisiz hale getirildi.

SİHA'lı operasyon

29 Kasım tarihinde, Irak'ın kuzeyinde Sinath-Haftanin bölgesinde yeraltı sığınağında tespit edilen 10 terörist, SİHA atışı ve hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

Toplam etkisiz hale getirilen serörist sayısı

Son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 49 terörist etkisiz hale getirilirken, 1 Ocak'tan itibaren ise toplamda 1976 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu.

Pençe-Kilit operasyonu

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde devam eden arama-tarama faaliyetleri sırasında çok sayıda odası bulunan bir mağara ele geçirildi. Bu operasyon kapsamında bugüne kadar 647 terörist etkisiz hale getirildi.

Hudutlardan son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 220 kişi yakalandı. Hudut güvenliği kapsamında toplamda 12.687 kişi yakalanırken, 194.157 kişi hududu geçemeden engellendi.

Polis ekiplerinden kaçan sürücü bekçilere takıldı Polis ekiplerinden kaçan sürücü bekçilere takıldı

İcra edilen operasyonlarda 10 kilo geçtiğimiz hafta içinde olmak üzere 1 Ocak'tan itibaren toplamda 15 bin 313 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ