İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği “savaş suçlarına” son vermemesi halinde bölgesel çatışmaların daha derinleşebileceği uyarısında bulundu.

Abdullahiyan, “İsrail rejiminin Gazze ve Batı Şeria’da işlediği savaş suçları durdurulmadığı takdirde bölgedeki savaşın kapsamının derinleşerek genişlemesi ihtimali var.” değerlendirmesinde bulundu. İranlı bakan, Avrupa Birliği’ni, İsrail’in saldırganlığına karşı uluslararası hukuka uygun bir tutum sergilemeye çağırdı.

Ekran görüntüsü 2023-12-03 181949

Netanyahu: Kara Harekâtı Olmadan Hedeflere Ulaşmak Mümkün Değil

İsrail Başbakanı Netanyahu, dün gece düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in tüm gücüyle savaşa devam ettiğini belirterek, kara harekâtı olmadan hedeflere ulaşmanın mümkün olmadığını söyledi. Netanyahu, Gazze Şeridi’nde Hamas’a ait 400’den fazla hedefi imha ettiklerini ve savaşı tüm hedeflerine ulaşana kadar sürdüreceklerini ifade etti.

Hakan Fidan Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü Hakan Fidan Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Netanyahu, İsrail’in kuzeyde de Hizbullah’ı hedef aldığını ifade ederek, “Kuzeyde de Hizbullah’ın bize karşı eylemde bulunma çabalarına karşı sürekli olarak harekete geçiyoruz. Düşmanı sınırımızdan uzaklaştırıyor ve savaş malzemelerini imha ediyoruz. Bize yönelik saldırganlık karşısında boş boş oturmuyoruz. Ateşe defalarca karşılık veriyoruz. Güneyde ve kuzeyde güvenliği yeniden tesis etmeye kararlıyız. Eğer Hizbullah bir hata yapar ve geniş çaplı bir savaşa girerse, Lübnan’ı kendi elleriyle yok etmiş olacaktır. Önümüzde zorlu bir savaş var ama sonunda galip geleceğiz” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ