Para Piyasaları ve Altın Uzmanı Memiş, TV 100'deki köşesinde altın, borsa, döviz ve kripto piyasalarını ele alarak haftanın nabzını tuttu. Sert dalgalanmalar konusunda yatırımcıları uyaran Memiş tahminlerini şu şekilde sıraladı:

TEB, çiftçileri tarım kredilerinde özel avantajlarla destekliyor TEB, çiftçileri tarım kredilerinde özel avantajlarla destekliyor

Haftanın piyasalara etki edeceği noktaları;

Bu hafta para piyasaları için oldukça yoğun ve önemli geçecek. Genellikle, yurt dışındaki veriler küresel piyasalar için kritik öneme sahiptir.

Bu haftanın önemli günleri şu şekildedir:

Salı: Avrupa Bölgesi Enflasyon Verisi
Çarşamba: Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı
Cuma: Türkiye Enflasyon Verisi ve ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi

Bu veriler, piyasalardaki dalgalanmalara ve yatırımcıların kararlarına doğrudan etkileme potansiyeline sahip durumda. Yaşanabilecek gelişmeleri ön görebilmek için bu tarihleri takip etmek ve verilerin analizini sağlık ele almak önem taşıyor.

Piyasalar dalgalanacak

İslam Memiş, piyasalarda bu hafta sert dalgalanmaların yaşanmasının söz konusu olacağına vurgu yaparak, özellikle Çarşamba gününe kadar belirsizliklerin devam edeceği öngördü. Fed'in faiz kararının açıklanacağı çarşamba gününden itibaren durumun değişmesi bekleniyor ve farklı bir piyasa dinamiğinin yaşanması olasılığı bulunuyor.

Memiş, bundan ötürü yatırımcılara, bu dönemde piyasaları yakından takip etmeleri ve ani değişimlere karşı hazırlıklı olmalarını tavsiye etti.

Çarşamba'dan önce ve sonrası..

'Ondan sebep haftayı ikiye ayırmakta fayda var' diyen İslam Memiş, bu hafta takip edeceği bant aralıkları olarak ise; 

BIST100 endeksinin geçen haftayı yüzde 2'lik bir yükselişle tamamlaması önemli bir gelişme olarak kaydedildi. 10.000 puan seviyesi psikolojik bir öneme sahip olduğu için bu hafta endeksin bu seviyeyi test etmesi bekleniyor.

Memiş, 10.200 puanın hedef olarak görüldüğünü belirterek, piyasalardaki dalgalanmalar ve belirsizlikler nedeniyle endeksin 9.800 ile 10.000 puan arasında hareket etmesi beklediğinin altını çizdi.

Dolar 33'ün üzerini dener

Doların geride kalan haftayı 32,43 lira seviyesinden tamamladığını anımsadan Para Piyasaları Uzmanı Memiş, bu noktada '33 lira seviyesinin üzerine atak gerçekleştirmesini bekliyorum. Yıl içindeki yükseliş öngörümü koruyorum.' ifadelerini kullandı.

Euro düşük seviyede yükselir!

Euronunda 1,0693 seviyesinden kapanış yapmış olduğunu belirten İslam Memiş ' Bana göre ucuz ve düşük. Tepki alımlarıyla yükselişini sürdürmesini bekliyorum. Psikolojik direnç seviyesi 1,08 seviyesi. Bu hafta pozitif yükselişini bekliyor olacağım.' diye görüşlerini dile getirdi.

Gram mayısta gerilerse al unut!

Ons altının 2.338 dolar seviyesinden kapanış yaptığını belirten Memiş, Takip ettiğim bant aralığı aynı, iki haftadır belirttiğim gibi 2.280-2.380 dolar aralığı. 2.300 dolar seviyesinden tepki geldi ancak baskılanma bitmedi.' diye görüşlerini tekrar hatırlattı.

Fed'in alacağı faiz kararı sonrası altın onsunda 2.300 dolar seviyesinin altına sarkmasını söz konusu olmasını beklediğini söyleyen Memiş. 'Mayıs ayı altın alacaklar için güzel bir ay olacak. Gram altın yatırımcısı ons’u takip etmeli. 2.280 dolar karşılığındaki gram kaça tekabül ediyorsa al, unut.' diyerek yatırımcıya bu noktada tiyo vermiş oldu.

Gümüş te gerileyebilir

Memiş son olarak Ons gümüşün 27,21 dolar seviyesinden kapanış olduğunu belirtip 'Takip edeceğim bant aralığı 26,50-27,80 dolar aralığı. Fed sonrası altın gibi baskı altında kalabilir ve gerileyebilir." diye görüşlerini paylaştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ