İsrail devlet televizyonu KAN, yayınında İsrail'in İran'a yönelik sınırlı bir saldırı planladığını ve bu saldırının İran'ın kontrol edilmesine imkan vereceğini, ancak bölgeyi geniş çaplı bir savaşa sürüklemeyeceğini belirtti.

Yayında, İran ile gerginliğin tırmandırılmasının Gazze'nin ikincil hale gelmesini istemediklerine vurgu yapılırken, İsrailli yetkililerin İran'ın kendi topraklarından ilk kez doğrudan bir saldırı gerçekleştirdiğini belirterek kırmızı çizginin aşıldığını düşündükleri ve buna karşılık vermenin zorunlu olduğu görüşünü benimsedikleri ifade edildi.

Yayında, İsrail Hava Kuvvetlerinin İran'a yönelik muhtemel bir saldırı için hazırlıklarını tamamladığına dikkat çekilirken, saldırının ne şekilde gerçekleşeceği hakkında ayrıntılı bilgi verilmezken, suikast operasyonları veya geniş çaplı bir elektronik saldırının da ihtimal dışı görülmediği belirtildi.

Yayında bilgisine başvurulan bir İsrailli yetkili, ülkesinin İran'a yönelik planlanan bir saldırı öncesinde Amerika Birleşik Devletleri'ne bildirimde bulunmak konusunda Washington'a söz verdiğini vurguladı.

İran-İsrail arasında tansiyon yüksek!

İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti. Bu saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkili ölmüştü.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı olarak değerlendirerek misilleme yapacağını duyurmuştu. İsrail ise İran'ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti.

13 Nisan'da İran, İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İran, bazı hedeflerin vurulduğunu açıklarken, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemleri tarafından önlendiğini belirtmişti. Ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet etmişti.

Tayland Dışişleri Bakanı Parnpree istifa etti Tayland Dışişleri Bakanı Parnpree istifa etti

İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin İran'ın hava saldırısına "açık ve etkili" bir şekilde karşılık verme kararı aldığını iddia etmişti.

Kaynak: AA