Biden, Netanyahu'ya, "En kısa sürede ateşkes anlaşması tamamlanmalı" çağrısı yaptı Biden, Netanyahu'ya, "En kısa sürede ateşkes anlaşması tamamlanmalı" çağrısı yaptı

MEHMET POYRAZ/İttifakgazetesi.com

Kasım ayı başlarında evinde gözaltına alınarak tutuklanan 22 yaşındaki Tamimi, İsrail Adalet Bakanlığının 29 Kasım Salı günü açıkladığı listede yer aldı. Batı Şeria'nın Nabi Salih kasabasından olan Tamimi, yaklaşık 11 yaşından bu yana İsrail işgaline karşı direnişin sembolü oldu. Yaptığı protesto eyleminde İsrail askerleriyle karşı karşıya gelen Tamimi hafızalara kazınmıştı.

İttifakgazetesi.com’un İngiliz gazetesi The Guardian’ın konuyla ilgili haberinden öğrendiğine göre, Gazze Şeridi'nde Hamas'la yapılan rehine takası ve ateşkes anlaşmasının iki gün daha uzatılmasının ardından, aralarında “Filistin’in cesur kızı” olarak bilinen aktivist Ahed Tamimi'nin de aralarında bulunduğu 50 tutuklu Filistinlinin serbest bırakılacağı ileri sürüldü.

İsrail güçleri 6 Kasım Pazartesi sabahı Batı Şeria'da Ramallah'ın kuzeybatısındaki Nabi Salih kasabasındaki evine baskın düzenlediği Filistin direnişinin sembol isimlerinden Ahed Tamimi’yi tutuklamıştı. Ahed Tamimi’nin İsrail işgal güçleri tarafından “teröre teşvik” suçlamasıyla tutuklandığı belirtilmişti.

Ahed Tamimi İsrail askerine karşı gelirken.

Ahed Tamimi, 2015 yılında kardeşi Muhammed’i kıskaca alan İsrail askerlerinden kurtarınca ünlü olmuş ve kahraman ilan edilmişti. Bunun üzerine Tamimi, bir İsrail askerine tokat atmak, işini engellemek ve ona saldırmak suçundan sekiz ay hapis almış, hapis cezası ertelenirken ve yaklaşık 1500 ABD doları para cezasına çarptırılmıştı. Aynı tarihte mahkeme, Tamimi’nin tutuklanmasının ertesi günü tutuklanan annesi Neriman Tamimi'ye de sekiz ay hapis ve yaklaşık 2000 ABD doları para cezası vermişti.

Ahed Tamimi böyle tutuklanmıştı.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, Filistinli aktivist Ahed Tamimi'nin tutuklanması hakkında sosyal medya hesabından yorumda bulunarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Daha önce İsrail Silahlı Kuvvetleri askerlerine saldırmaktan suçlu bulunan ve savaşın başlangıcından bu yana sempatisini dile getiren terörist ve ‘insan hakları savunucusu’ Ahad Tamimi Salih'i bu gece tutuklayan İsrail Silahlı Kuvvetleri güçlerine teşekkür ederiz. Ve sosyal medyada Nazi insanlarına destek. Teröristlere ve terörü destekleyenlere sıfır tolerans! Aynen öyle!”

Gazze’den ilk Filistinli mülteci grubu Çeçenistan'a ulaştı Gazze’den ilk Filistinli mülteci grubu Çeçenistan'a ulaştı

Kaynak: MEHMET POYRAZ