Gazze Şeridi'nden tahliye edilen ilk Filistinli mülteci grubu Çeçenistan’ın başkenti Grozni'ye geldi. İttifakgazetesi.com'un Rus haber ajansı RIA Novosti’nin haberinden edindiği bilgilere göre, işgalci İsrail’in haftalardır soykırım yaptığı Gazze Şeridi'nden tahliye edilen 27'si çocuk 51 kişiden oluşan ilk mülteci grubu Grozni'ye ulaştı.

Çeçenistan Ulusal Politika, Dış İlişkiler, Basın ve Enformasyon Bakanı Ahmed Dudayev, Filistinli mülteciler hakkında ajansa yaptığı açıklamada, “Bölgede rahat yaşamaları için onlar için en iyi koşullar yaratıldı” dedi. Ayrıca, 30 Kasım günü Gazze’den Çeçenistan’a yüzden fazla kişiden oluşan ikinci bir Filistinli mülteci grubunun geleceğini de ifade etti.

İsrail’in tutukladığı Filistin’in cesur kızı Tamimi de serbest bırakılacak! İsrail’in tutukladığı Filistin’in cesur kızı Tamimi de serbest bırakılacak!

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov’un da yakın ilgi gösterdiği bildirilen Filistinli mülteciler, Grozni tren istasyonunda, yetkililer ve gazeteciler tarafından karşılandı. Mültecilerin Avtury köyünde bulunan çocuk sağlık kampına yerleştirileceği kaydedildi.

Rusya’da şiddetli yağış nedeniyle baraj patladı: Onlarca ev sular altında kaldı Rusya’da şiddetli yağış nedeniyle baraj patladı: Onlarca ev sular altında kaldı

Acil Durumlar Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, Çeçenistan’ın,  Filistin'den 250 mülteciyi kabul etmeye hazır olduğunu duyurmuştu.

RIA Novosti’nin Telegram kanalında yayınladığı kısa videoda Gazzeli mültecilerin yoğun ilgi gördüğü görülüyor:

İsrail’in tutukladığı Filistin’in cesur kızı Tamimi de serbest bırakılacak! İsrail’in tutukladığı Filistin’in cesur kızı Tamimi de serbest bırakılacak!

Rus askerleri İsrail sınırında: Golan Tepeleri yakınlarından görüntü yayınladılar! Rus askerleri İsrail sınırında: Golan Tepeleri yakınlarından görüntü yayınladılar!

Kaynak: MEHMET POYRAZ