Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic, İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınaması nedeniyle İsrailli iş adamı Amir Gross Kabiri tarafından tehdit edildiğini iddia ederek, Kabiri'yi polise şikayet etti. 

SÖZLÜ ŞİDDETE MARUZ KALIYORUM

Benjamina Karic, resmi X hesabından yaptığı açıklamada, aylardır İsrailli iş adamı Amir Gross Kabiri tarafından sözlü şiddete maruz kaldığını belirterek "Belediye Başkanı olarak şiddetin her türlüsüne karşı verilen mücadeleye destek verdim, özellikle de kadınlara yönelik. Şimdi ben de şiddet mağduru haline geldim." ifadelerini kullandı. Gönderilen notta, "Asla unutmayacağız ve affetmeyeceğiz" açıklamasına yer verdi. 

benjemina karic

AMİR GROSS KABİRİ'NİN HEDEFİ HALİNE GELDİM

İsrail Bağımsızlık Günü  kapsamında istenilen bazı talepleri reddetmesinden bu yana iş adamı Kabiri'nin hedefi haline geldiğini belirten Karic, şu ifadeleri kullandı;

ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLARIN RESMİNİ GÖNDERDİ

"Şahsın saldırıları Filistin'deki masum sivillerin öldürülmesine karşı paylaşımlar yapmam üzerine daha da arttı. O günden itibaren Amir Gross Kabiri, gerek açık şekilde gerekse kişisel mesaj atarak öldürülen çocuk resimleri gönderdi, beni Hamas'ı desteklemekle suçladı, Gazze'deki sivillerin öldürülmesine karşı çıktığım için şahsıma suçlamalar yöneltti."

AB terör listesini güncelledi AB terör listesini güncelledi

Amir_gross_kabiri

KARİC İŞ İNSANINI POLİSE ŞİKAYET ETTİ

Benjemina Karic, kendisine gönderilen tehdit mesajlarının ardından bir tepki vermesi gerektiğini söyleyerek, söz konusu İsrailli Kabiri'yi polise şikayet ettiğini söyledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını her fırsatta kınayan Karic, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla masum sivillere ve çocuklara yönelik yapılan saldırıların sona ermesi çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ