Dizi film oyuncularının her hafta ekrana gelmeleri ister istemez izleyicilerin kazançları konusunda merakını uyandırıyor. 

Yoğun çalışma ortamı

Durup dinlenmeksizin haftanın her günü gecesinde gündüzünde ortalama 120 ila 160 dakika çekilen diziler sayesinde pek çok başrol oyuncusu kısa zamanda ciddi bir servet yaptı.

Diziler sayesinde sinema filmleri ve reklam tanıtım çalışma teklifleri alan oyuncular paraya para demez oldular. 

Türkiye'nin en çok kazanan kadın oyuncuları haftalık dizilerden elde ettikleri kazançları derlemeye çalıştık. 

Kaşelerine zam yaptılar

Evrim Özkan futbolcu toreira ile sevgili. Songül rolü ile yıldırız parlayan genç oyuncu geçen sene haftalık dizi başına 100 bintl kazanıyordu. Yeni yıl ile birlikte kaşesine zam yapan Özkan, 2024'de oynadığı dizide bölüm başına ücretini  300 bin Tl'ye çıkardı.

Sıla Türkoğlu bölüm başına geçtiğimiz yıl 5 bin TL alırken çok kısa bir süre içinde adeta olimpiyatlardaki uzun atlamalara fark atttı. Kızıl goncalardaki rolüyle ücretini 100 bin Tl yaptı ve yeni bir zam ayda dört bölüm çekiyor bölüm başına 400 bin TL kazanıyor. Türkoğlu kazancıyla ayda bir yepyeni son model otomobil parası alıyor.

Afra Saraçoğlu Özcan deniz ve Nurgül Yeşilçay’ı bir araya getiren filmden hatırlıyoruz.. Afra saraçoğlu'nun kaşesi geçtiğimiz sene  haftalık 5-10 bin TL idi. Okuldan çıkıp Yalı çapkınına geçince kaşesi önce 100 bin TL daha sonra haftalk 450 bin Tl oldu. Saraçoğlu her hafta kazancıyla 26 tane asgari ücret alıyor. 

Gökçe Bahadır dizilerde en ikonik karakterlere hayat veriyor. Kulüp dizisinde harikalar yarattığını hep birlikte seyrettik. Kariyer basamaklarının çıkarken geçtiğimiz yıl bölüm başına 300 bin TL alırken oynadığı dziden şimdi haftalık 450 bin TL alıyor. Her hafta toplam 33 tam altın giriyor kasasına. Gökçe Bahadır'ın sene içinde bölüm başına aldığı ücreti arttıracağı konuşuluyor. 

Birce Atalay Çeşitli kuruluşların televizyon ve sinema ödüllerini sıkça almaya başlayan Atalay adeta ödüle doymuyor.  Birce Atalay geçtiğimiz sene kaşesini haftada 250 bin TL olarak ilan etmişken 2024 senesisinin başında aldığı ücrete zam yaparak  550 bin TL'ye çıkardı.  Dijital platformların aranan parlak isimlerinden olan Birce Atalay kazandığı ücretle  ayda ortalama bir daire alabiliyor. 

Neslihan Atagül son zamanlarda bir haylı sessiz ama bu arada kaşesinede acaip bir zam yapmış. Nesliha Atagül ekrana dönüş hazırlığında ama kaşesini haftalık 150 bin den 600 bin TL yaptı. 

Demet Özdemir rol aldığı projelerde şimdiden ciddi paralar kazanmaya başladı. Kaşesine zam yapanlara katılan Demet Özdemir haftalık kaşesini 500 bin TL’den 700 bin TL ye çıkardı.  Bir giydiğini bir daha giymeyen Demet, son yılların en çok kazanan isimlerinden. Özdemir her hafta bir ikinci otomobil alabiliyor. Mücevherlere düşkünlüğü ile tanınan genç sanatçı yatırımlarının bir kısmını mücevherlere harcıyor. 

Kaynak: HABER MERKEZİ