Kızıldeniz’de ABD’ye ait bir savaş gemisi ile çok sayıda ticari gemi, kimliği belirsiz saldırganlar tarafından saldırıya uğradı. Pentagon sözcüsü, USS Carney isimli Amerikan savaş gemisinin ve diğer gemilerin saldırıdan zarar görmediğini açıkladı. Saldırının arkasında Yemen’deki Husilerin olabileceği iddia edildi.

HUSİLER İSRAİL'E SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

Yemen’deki Husiler, son aylarda İsrail’e yönelik füze ve kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılar düzenlediklerini duyurdu. Husiler, 19 Kasım’da ise Kızıldeniz’de İsrailli gemileri hedef alma tehdidinde bulunmuş, ardından İsrailli şirkete ait bir ticari gemiyi Kızıldeniz’de ele geçirdiğini duyurmuştu. İsrail, Husilerin saldırılarını kınayarak, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

AB terör listesini güncelledi AB terör listesini güncelledi

ABD GEMİSİ HUSİ DRONLARINI VURMUŞTU

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), 23 Kasım’da da Husilerin kontrolündeki bölgelerden fırlatıldığı tespit edilen çok sayıda “tek taraflı saldırı dronunun”, ABD donanmasına bağlı “USS Thomas Hudner” muhribi tarafından vurulduğunu bildirmişti. ABD, Husileri İran’ın desteklediğini ve bölgede istikrarsızlık yaratmaya çalıştığını iddia ediyor.

Kaynak: AA