Patlama, Hacı Osman Mahallesi Özer Sokak’ta bulunan iki katlı boş bir dükkanın ikinci katında gece saatlerinde gerçekleşti. Patlamanın şiddetiyle dükkanın camları kırılırken, gökyüzüne yoğun dumanlar yükseldi. Patlama sesini duyan mahalle sakinleri panikle sokağa çıktı.

Yüksekova’daki iki bölgede sürekli nöbetçi eczane kurulmasına karar verildi Yüksekova’daki iki bölgede sürekli nöbetçi eczane kurulmasına karar verildi

Olay yerine itfaiye, kimyasal olaylara müdahale aracı, AFAD, UMKE, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, etrafa zehirli gaz yayılma ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemleri aldı. Dükkanın çevresindeki binalar tahliye edildi. Koruyucu kıyafetlerini giyen itfaiye ekipleri, dükkanın içine girerek reaksiyona girmeyen kimyasal maddeleri topladı. Toplanan maddelerin İZAYDAŞ’a götürüleceği öğrenildi.

Bağdat Caddesi trafiğe kapatıldı

Patlamanın meydana geldiği sokak ile Bağdat Caddesi bir süre araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Patlamanın nedeninin kesin olarak belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: (İHA)