“Kuğu Gölü” balesi, 30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde sanatseverlere muhteşem bir görsel şölen sundu. Aspendos Antik Tiyatrosu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği festivalde, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin yetenekli sanatçıları, Çaykovski’nin klasik eserini yorumladı. Eserin koreografisi Marius Petipa ve Lev Ivanov’un orijinaline sadık kalınarak Devlet Opera ve Balesi koreografları Volkan Ersoy ve Armağan Davran tarafından hazırlandı. Eserin dekoru Gürcan Kubilay, kostümü Savaş Camgöz, ışığı Fuat Gök imzasını taşıdı. Eserin müzikleri ise Şef Sunay Muratov yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası tarafından canlı olarak icra edildi.

Eserde, Prens Siegfried’in annesinin baskısıyla evlenmek üzere olduğu bir baloda, göldeki kuğulara aşık olması ve onlardan birinin aslında büyüyle kuğuya dönüştürülmüş güzel bir prenses olan Odette olduğunu öğrenmesi konu edildi. Eserin sonunda ise Prens Siegfried ve Prenses Odette, kötü büyücü Rothbart’ın elinden kurtulmak için kendilerini göle atarak ölümü seçtiler.

Amerikan Film Enstitüsü, Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü Oscarlı Nicole Kidman'a verdi Amerikan Film Enstitüsü, Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü Oscarlı Nicole Kidman'a verdi

Festivalde “Kuğu Gölü” balesini izleyenler arasında Antalya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de vardı.

Kaynak: (AA)