Kuru ve kepeli saç derisi, kaşıntı ve kızarıklık gibi alerjik reaksiyonlara da yol açabilir. Düzenli bakım ve doğru nemlendirme ile bu sorunlardan kurtulabilirsiniz. Kimyasal ürünler yerine saçınıza doğal yöntemlerle bakım yapmak hem daha sağlıklı hem de daha ucuzdur.

Saç Derisini Nemlendiren Doğal Kürler

Kuru Saç

Aloe vera: Aloe vera jeli, saç derisini nemlendirmenin ve kepeği gidermenin en etkili doğal yollarından biridir. Saf aloe vera jelini saç derinize uygulayıp 15 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Bu kürü haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

Bal ve Zeytinyağı: Bal ve zeytinyağı karışımı, kuru saç derisini nemlendirmenin ve beslemenin yanı sıra kepeği de önler. Yarım su bardağı ılık zeytinyağı ile 2 çay kaşığı balı karıştırıp saç derinize masaj yaparak uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Bu kürü haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Muz ve Badem Yağı: Muz ve badem yağı ile hazırlayacağınız kür, saç derinizi nemlendirir ve yumuşatır. Olgun 1 muzu ezerek 2 çorba kaşığı badem yağı ile karıştırın. Bu karışımı saç derinize ve saçlarınıza uygulayıp yarım saat bekletin. Ardından yıkayabilirsiniz. Haftada 1 kez bu kürü uygulayabilirsiniz.

13 Cesur kadının kurduğu kooperatif,  meyveleri kurutuyor ve damak tadını geliştiriyor 13 Cesur kadının kurduğu kooperatif, meyveleri kurutuyor ve damak tadını geliştiriyor

Mayonez: Mayonez, saç derisini nemlendirmenin ve kepeği gidermenin oldukça etkili bir yöntemidir. Saç derinize bol miktarda mayonez sürün ve 15 dakika bekletin. Duş bonesi ile kapatarak bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Haftada 1 kez bu kürü uygulayabilirsiniz.

Zeytinyağı ve Badem Yağı: Zeytinyağı ve badem yağı karışımı, kuru saç derisini nemlendirmenin ve beslemenin yanı sıra kepeği de önler. 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile 1 yemek kaşığı badem yağını karıştırın. Orta ateşte ısıtın ve ılık hale geldiğinde saç derinize masaj yaparak uygulayın. Haftada 2 kez bu kürü uygulayabilirsiniz.

Yıpranmış Saç

Kekik Suyu: Kekik suyu, kepeği gidermenin ve saç derisini rahatlatmanın doğal bir yöntemidir. 3 yemek kaşığı kuru kekik ile 3 su bardağı suyu kaynatın. Kekik suyunu soğuttuktan sonra saç derinize dökün ve 15 dakika bekletin. Ardından yıkayabilirsiniz. Haftada 2 kez bu kürü uygulayabilirsiniz.

Islak Saçla Yatmanın Zararları

Gece uyumadan önce duş almak rahatlatıcı olsa da, ıslak saçla yatmak saç ve cilt sağlığınız için zararlı olabilir. Islak saçla yatmanın baş ağrısı, saç kırılması, cilt enfeksiyonları, saçlarda yağlanma ve kas ağrısı gibi birçok olumsuz sonucu vardır. Saçlarınızı kurumadan yatmadan önce mutlaka havluyla kurutmanız ve tarağınızla düzenlemeniz önemlidir.

Unutmayın: Bu kürleri uygulamadan önce cildinizin herhangi bir alerjik reaksiyon göstermediğinden emin olun. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa kürleri uygulamadan önce doktorunuza danışmanızda fayda var.

Kaynak: HABER MERKEZİ