Kadınlar ipek dokuma tezgahlarını 457 yıllık hamama kurdu Kadınlar ipek dokuma tezgahlarını 457 yıllık hamama kurdu

Siyah nokta bandı, gözeneklerdeki yağı ve kiri emerek siyah noktaları temizlemek için kullanılan yapışkanlı bir banttır. Genellikle burun bölgesi için kullanılsa da alın ve çene gibi diğer bölgelerde de kullanılabilir. Siyah nokta bantları, içerisinde yer alan aktif maddeler sayesinde gözeneklerin dibine kadar inerek tıkanıklığı giderir ve siyah noktaların temizlenmesine yardımcı olur.

Siyah Nokta Bandı Nasıl Kullanılır?

Siyah nokta bandını kullanmadan önce cildinizi temizlemeniz ve gözeneklerinizi açmanız önemlidir. Bunun için buhar banyosu yapabilir veya sıcak suyla duş alabilirsiniz. Gözenekleriniz açıldıktan sonra siyah nokta bandını paketinden çıkarın ve yapıştırmak istediğiniz bölgeye nazikçe bastırın. Bandı yapıştırırken, hava kabarcıklarının oluşmamasına dikkat edin. Bandı üzerinde yazan süre kadar beklettikten sonra (genellikle 10-15 dakika) nazikçe ve hızlı bir şekilde çekin. Siyah nokta bandını yüzünüzden çekerken çok fazla güç uygulamamaya dikkat edin.

Siyah Nokta Bandı Kullandıktan Sonra Yapılması Gerekenler

Siyah nokta bandını yüzünüzden çektikten sonra gözenekleriniz açık olacağından cildinizi tonik veya gül suyu ile sıkılaştırmanız önemlidir. Ayrıca, siyah nokta oluşumunu önlemek için cildinizi düzenli olarak temizlemeniz ve nemlendirmeniz de önemlidir.

Evde Siyah Nokta Bandı Nasıl Yapılır?

Evde de siyah nokta bandı yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey yumurta akı ve tuvalet kağıdıdır. Yumurta akını çırpın ve siyah nokta olan bölgeye sürün. Üzerine tuvalet kağıdı yapıştırın ve kağıt kuruyana kadar bekleyin. Kağıt kuruduktan sonra nazikçe yüzünüzden çekin.

Kaynak: HABER MERKEZİ