`height=

İngiltere Premier Lig in zirvesindeki iki takımın mücadelesinde Liverpool ve Manchester City 0-0 berabere kaldı. Ligin namağlup iki ekibinin Anfield Road`ta karşı karşıya geldiği maçta ev sahibi Liverpool müsabakanın 85. dakikasında galibiyet fırsatını değerlendiremedi. Bu dakikada bir penaltı kazanan kırmızlılar, Mahrez`in çok kötü bir vuruşla topu auta yollamasıyla 0-0`lık beraberliğe razı oldu. Sahasında 24 maçtır yenilmeyen Liverpool bu serisini devam ettirdi. Ligin bir diğer yenilgisiz ekibi Chelsea, Southampton deplasmanında Hazard, Barkley ve Morata`nın golleriyle 3-0 kazandı. Böylece dev maçın kazananı rakipleri 4 puan bırakan Chelsea oldu. Bu sonuçların ardından Premier Lig de Manchester City, Chelsea ve Liverpool milli maçarasına 20`şer puanla girdi.

Efsanelerin çocukları alt yapılarımızda

`height=`height=`height=

Fenerbahçe`nin efsane futbolcularından Pierre van Hooijdonk`un oğlu Sydney van Hooijdonk ligin 2. yarısından itibaren Fenerbahçe forması giyecek. NAC Breda U 19 takımında forma giyen 2000 doğumlu futbolcu 37 maçta 28 gol 2 asist yaptı. Sol kanat ve santrafor oynayabilen Sydney, çocukluk yıllarında sevimliliğiyle maskotu olduğu FB tribünlerini bu defa tıpkı babası gibi attığı gollerle coşturmaya çalışacak. Çocukluk yıllarının geçtiği ülkemize oyuncu olarak dönen bir diğer isim ise Türk basketbolunun efsane yıldızlarından Petar Naumoski`nin iki oğlu Adrian ve Michael oldu. Makedon yıldızın oğulları bu sezon Galatasarayın altyapısında oynayacak. 2001 doğumlu olan Adrian, Galatasarayın BGL takımında forma giyerken 2003 doğumlu olan Michael ise yıldız ve gençtakımlarda süre alacak. Petar Naumoski`nin yıllar önce Türk pasaportu almasıyla, çocuklarının Türkiye`de yerli olarak oynama hakkı bulunuyor. Florya da ev tutan Makedon basketbolcu bu yıl oğullları ile beraber İstanbul`da yaşayacak.

Butler gitmeyi, Minnesota dünyaları istiyor!

`height=

NBA`de sezonun başlamasına kısa bir süre kala gündem Jimmy Butler. Deneyimli forvet bir süre önce takım arkadaşlarının yeterince mücadele etmediğini gerekçe göstererek Minnesota Timberwolves`tan takasını istedi. Yıldız forvetin takas talebinin medyaya yansımasının ardından takım arkadaşı Andrew Wiggins`in kardeşinin sosyal medya hesabından şükür` anlamına gelen hallelujah` paylaşımı yapması takımla Butler arasında köprülerin atıldığını gösterdi. Önümüzdeki sezon kontratı bitecek olan Jimmy Butler gelecek sene Brooklyn Nets, Los Angeles Clippers ve New York Knicks takımlarından birinin formasını giymek istediğini belirterek ayrılma konusundaki kararlılığını gösterdi. Bütün bu gelişmeler karşısında soğuk kanlılığını koruyan Minnesota Timberwolves koçu Tom Thibodeau, Butler`ı değerinin altında takas etmeye razı olmayacaklarını belirtti. Karşılıklı restleşmelerin ardından Butler`ın adres gösterdiği Nets, Clippers ve Knicks`ten bir takas teklifi gelmedi. Beklenen teklif Miami Heat`ten geldi. Bam Adebayo, Josh Richardson ve draft hakkı ile Butler`a talip olan Heat, ESPN`den Adrian Wojnarowski`nin haberine görüşmelerde büyük aşama kaydetti. Butler`ın sağlık durumu ile ilgili raporların Minnesota tarafından Miami ile paylaşılması ve görüşme masasına takım sahiplerinin de dahil olmasıyla takasın sonuçlandırılması beklenirken Minnesota, taleplerini artırdı ve iki takım arasındaki görüşmeler şimdilik askıya alındı. NBA`in hem savunmada hem de hücumda en etkili isimlerinde biri olan Jimmy Butler Timberwolves`un hazırlık maçlarında oynamadı. Sezon hazırlıklarını takımdan ayrı tek başına sürdüren Butler, arzu ettiği gibi bir başka takıma gidebilecek mi, yoksa Timberwolves takımının aşırı talepkar tutumu karşısında geri adım mı atacak? Önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Trnava transferde para ödemeyi sevmiyor

`height=

Fenerbahçe`nin UEFA Avrupa Ligi`nde sahasında 2-0 yendiği Spartak Trnava son beş yılda bonservis bedeli olarak sadece 13.000 euro ödedi. Sezon başında Erik Jirka`yı 750.000 euroya Kızılyıdız`a satan Slovak ekibi, Wisla Krakow`dan kiraladığı Polonyalı Patryk Makecki için 13.000 euro kiralama ücreti ödedi. Geçtiğimiz 2017-18 sezonunda Adam Jakubec`i 1 milyon euroya Fransa`nın Lille ekibine satan Trnava, Martin Vantruba`yı ise 500 bin euro bedelle Slavia Prag`a gönderdi. 2016-17 sezonunda ise Martin Mikalic 50 bin euro karşılığında Termalica takımına satıldı. 2015-16 sezonunda Erik Sabo`yı Paok`a 700 Bin euroya satan Slovak ekibi, Jan Vlasko`yu ise 150 bin euroya Zaglebie Lubin`e yolladı. 2014-15 sezonunda ise Dobrivoj Rusov 150 Bin bedelle Gliwiceye satıldı. Transfer piyasasında yüksek bonservis ücretlerinin ödendiği futbol dünyasında Trnava bonservis ödemeden takım kurup üstüne Avrupa Kupalarına katılarak bir ölçüde başarının parayla orantılı olmadığını ispat ediyor.

Larry Brown`dan İtalya`ya erken veda

`height=

Kariyerinde hem NCAA hem de NBA şampiyonluğu bulunan, 2001 yılında NBA`de yılın koçu seçilen ve Şöhretler Müzesine de girmeyi başaran Larry Brown, İtalya`nın Torino takımıyla anlaşarak kariyerini Avrupa`ya taşımıştı. 77 yaşında deneyimli koç1988 yılında Kansas`la NCAA, 2004 yılında ise temsilcimiz Mehmet Okur`un da forma giydiği Detroit Pistons`la NBA şampiyonluğu yaşamıştı. Torino koçu olarak İtalya Süper Kupası`nda final maçına çıkan Brown, ligde ise 77- 75 kaybedilen Reyer Venezia karşılaşmasında takımının başında sahaya çıkmıştı. La Gazzetta Dello Sportta çıkan bir haber Brown`un Avrupa macerasının kısa süreceğini gösterdi. Haberde Larry Brown`ın sağlık sorunları nedeniyle takımdan ayrılarak Amerika`ya döneceği belirtildi. Haberi doğrulayan Brown, dönüş kararını kesin olduğunu ancak bir tarih veremeyeceğini söyledi.

Bask derbisine Basklı gençler damga vurdu!

`height=

Athletic Bilbao ve Real Sociedad`ın karşı karşıya geldiği Bask derbisinde futbolda benzeri görülemeyecek bir istatistik dikkat çekti. 3-1 deplasman takımı Real Sociedat`ın kazandığı maçta görev alan toplam 28 oyuncunun 19`u iki kulübün altyapılarında yetişti. Athletic Bilbao`da kendi altyasından yetişen Liberyalı Inaki Williams, Markel Sasueta, Iker Muniain, Benat Etxebarria, Yeray Alvarez, Unai Simon, Yuri Berchiche ve R.Sociedat altyapısında futbola başlayan Dani Garcia ve Inigo Martinez forma giydi. Rakip Real Sociedad`da ise Andoni Gorosabel, Aritz Elustondo, Kevin Rodriguez, Asier Illarramendi, Igor Zubeldia, Ruben Pardo, Jon Bautista, Ruben Pardo, Luca Sangalli, Mikel Oyarzabal altyapısından yetişip bu maçta forma giyen isimler oldu.

Çanlar Niko Kovac için çalıyor

`height=

Bayern Münih, Alman Ligi Bundesliga`nın 7. haftasında kendi sahasında Monchengladbach`a 3-0 mağlup oldu. Alman devi, böylece 2010 Ağustos tan sonra ilk kez ligde üst üste 3 maçta puan kaybetmiş oldu. Bu sonuçla 7 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan B.Münih, lider Dordmund`un 4 puan gerisinde 5. sıraya geriledi. Kaybetmeye alışkın olmayan Bayern Münih`te kötü gidişin sorumlusu olarak sezon başında E.Frankfurt`tan takımın başına getirilen Hırvat Teknik Adam Niko Kovac gösteriliyor. Bild gazetesinde yer alan bir haber futbolcular arasında da memnuniyetsizliğin başladığının göstergesi. B.Münih`in Kolombiyalı yıldızı James Rodriguez yeterince hücum ağırlıklı oynamadıkları düşüncesiyle, kaybedilen MGBach maçından sonra soyunma odasında teknik direktör Niko Kovac`a 'Hücum futbolu oynamalıyız. Unutma burası E. Frankfurt değil, B.Münih' dedi. Alman ekibi, hafta içinde sahasında oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Ajax ile 1-1 berabere kalarak puan kaybı yaşamıştı. B.Münih D Grubu`nda 4 puan ve averajla Ajax`ın ardından 2. sırada yer alıyor. Puan kayıpları kadar futbolcular tarafından eleştiriliyor olması Kovac için tehlike sinyali. Geçtiğimiz yıllarda Carlo Ancelotti üstelik şampiyon yapmışken futbolcularla ilişkisi iyi olmadığı gerekçesiyle takımdan gönderilmişti.