Fransa Cumhurbaşkanı Macron, France 2 ve TF1 televizyonlarının ortak yayınına katılarak, Rusya-Ukrayna savaşını ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendirdi.

Macron, savaşın artık Avrupa topraklarında olduğunu vurgulayarak, "Strazburg ve Lviv arasında 1500 kilometreden daha az (mesafe) var." şeklinde konuştu. "Rusya savaşı kazanırsa Avrupa'nın kredibilitesi sıfıra iner." diyen Macron, Moskova yönetiminin savaşı kazanması durumunda Avrupa'nın güvenlik açısından artık güvende olamayacağını savundu.

Fransa Cumhurbaşkanı, Rusya'ya karşı savaşmadıklarını ve asla ilk hamlenin kendilerinden gelmeyeceğini belirtti. "Tek hedefimiz var; Rusya savaşı kazanamaz ve kazanmamalı." diyen Macron, Rusya'yı bir "rakip" olarak tanımladı. Ukrayna'ya askeri birlik gönderme seçeneğine ilişkin olarak, "Tüm bu seçenekler mümkün, ancak bunun tek sorumlusu Moskova rejimi olur." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Kim Jong-Un haremine her yıl 25 bakire seçiyor! Kim Jong-Un haremine her yıl 25 bakire seçiyor!

Macron, Ukrayna'yı destekleme konusunda ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı ve Fransa'nın nükleer silahının, Fransızlara güvence sağladığını belirtti. Macron, Rusya'nın savaşı kazanması halinde Fransızların hayatlarının değişeceğini ifade etti ve ülkesinin yoğun bir savaşa hazır olmadığını söyledi.

İsrail'in kendini savunma hakkına vurgu yaparak, "İsrail'in kendini müdafaa etme konusunda mutlak bir hakkı olduğunu asla söylemedim." şeklinde konuşan Macron, Filistinlilerin bir devletinin olmasını desteklediğini belirtti.

Öte yandan Le Monde gazetesi, Macron'un bazı davetlilerin önünde, "gelecek yıl Odessa'ya askeri birlik göndermesi gerekeceğini" söylediğini iddia etmişti.

Kaynak: AA