Esnafın akıl almaz yöntemi

Mahmut Ahi, geleneksel teslimatın dışında ilginç bir deneyim yaşayarak yemek siparişini paraşütle teslim etti. Yüksek bir tepeye çıkarak paraşüt hocaları eşliğinde müşterisinin adresine yönelen Ahi, bu sıradışı teslimat yöntemini Mardin turizmine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirdi.

Ahi, "Bu fikir aklımıza Mardin'de turizmi canlandırmak için geldi. Siparişlerimizi genellikle her yere ulaştırıyoruz, ancak paraşütle göndermek sadece bu işin bir parçası oldu. Bu sayede Mardin'in yöresel lezzetlerini daha geniş bir kitleye tanıtmayı amaçlıyoruz" dedi.

mardin1

İstanbul Havalimanı'nda gövdesinin üzerine inen uçağın kaldırma çalışmaları devam ediyor İstanbul Havalimanı'nda gövdesinin üzerine inen uçağın kaldırma çalışmaları devam ediyor

İlk Kez Paraşüt Deneyimledi

23 yıldır bu sektörde çalışan Ahi, bu olağanüstü teslimat yöntemini ilk defa denediğini ifade etti. Ahi, "Paraşüte ilk kez bindiğim için tedirgin oldum. Ama her zaman işim için uğraştım. Gerekirse işim için uçarım demiştim ve gökyüzünde uçtum" ifadelerini kullandı.

mardin2

Mardin'in çeşitli yöresel yemeklerini yaptıklarını söyleyen Ahi, özellikle kaburga dolmasının turistler arasında büyük ilgi gördüğünü belirtti. Gelecek sefer için ise Diyarbakır ciğeri yapmayı düşündüklerini ekledi.

Kaynak: İHA