Mersin

Mersin Büyükşehir Belediyesi, DİSK Genel İş ve Belediye İş arasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) çalışanlarını kapsayan "Toplu Sözleşme Ek Protokol İmza Töreni" gerçekleştirildi.

Taban ücretleri 25 bin oldu

Törende işçilerle bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, imzaların ardından işçilere maaş müjdesini duyurdu. Protokol kapsamında işçilerin taban maaşı 25 bin 100 TL’ye yükseldi.

Edip Buran Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen imza törenine Başkan Seçer’in yanı sıra, Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Güney Demirdaş, Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmail Duman, DİSK-Genel İş Çukurova Bölge Başkanı Kemal Göksoy, Belediye İş Sendikası Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Nail Kaya, Belediye İş Adana Şube Başkanı Aytekin Aybar, Tüm Bel Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay, Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları ile daire başkanları ve binlerce işçi katıldı.


Mersin halkı memnuniyetini yüksek sesle getiriyorsa, sizlerin sayesinde


İşçilere, ‘Yol arkadaşlarım, ailem’ diye seslenerek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, Mersin’in muazzam bir şehir ve Türkiye’nin özeti niteliğinde olduğunu belirterek, “Mersin kardeşlik, barış, huzur, refah, aydınlık ama her şeyden önemlisi Cumhuriyetin ve Atatürk’ün kenti” dedi.

Anadolu Görev Grubu, "NEPTUNE STRIKE" tatbikatına katılıyor Anadolu Görev Grubu, "NEPTUNE STRIKE" tatbikatına katılıyor

Böylesine değerli bir şehre hizmet etmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Seçer, “11 binin üzerinde bir yol arkadaşımız ile Mersin halkına hizmet ediyoruz. Mersin halkına memnuniyetle hizmet eden sizlere teşekkürler ediyorum. Mersin halkı başkanını seviyorsa, memnuniyetini yüksek sesle dile getiriyorsa, bunlar sizlerin sayesinde” şeklinde konuştu.


Sizlerle yol yürümekten mutluluk duyuyorum


Mersin halkına hizmet etmek ve kentte huzuru daim etmek için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Seçer, “Bu hizmetleri de her türlü badirelere karşı dik durarak, kararlılıkla yapıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün peşinde giden bir siyasi olarak yapıyoruz. Gecesini gündüzüne katmak, yağmur yaş dinlemeden, soğuk sıcak dinlemeden aldığı maaşın hakkını vermek, helal kazanç nedir siz bilirsiniz. Sizler hayatı yaşayarak öğreniyorsunuz. Tıpkı bu topraklarda yetişmiş başkanınız gibi” ifadelerine yer verdi.

Editör: İlker Alpkaya