TikTok ve Universal Music Group arasında anlaşmazlık: Lisans süresi doluyor

Popüler sosyal medya platformu TikTok, dünyanın en büyük müzik şirketlerinden biri olan Universal Music Group (UMG) ile yeni bir lisans anlaşması yapmak için son 24 saate girdi. Ancak iki taraf arasında henüz bir uzlaşma sağlanabilmiş değil. UMG, TikTok’un sanatçılara ve şarkı yazarlarına çok düşük ödeme yaptığını iddia ediyor.

TikTok’un ödeme oranı eleştiriliyor

UMG, TikTok’un diğer sosyal medya platformlarına kıyasla sanatçılara ve şarkı yazarlarına önerdiği ödeme oranının çok düşük olduğunu savunuyor. Müzik şirketi, bu durumun sanatçıların haklarını ve gelirlerini olumsuz etkilediğini belirtiyor.

Universal Music Group Office Getty Images 1230268413 H 2024

Sanatçıların şarkıları kaldırılabilir

UMG, Taylor Swift, Harry Styles, Drake, The Beatles, Lady Gaga, Eminem, Rihanna, Elton John, Queen, Metallica gibi birçok ünlü ve ikonik sanatçıyı bünyesinde barındırıyor. Eğer iki şirket arasında bir anlaşma sağlanamazsa, bu sanatçıların şarkıları TikTok’tan kaldırılabilir. Bu da TikTok’un popülaritesini ve kullanıcı sayısını azaltabilir.

TikTok’un müzikle ilişkisi

Çinli şirket ByteDance tarafından sahip olunan TikTok, kullanıcıların kısa videolar oluşturmasına olanak tanıyan bir sosyal medya platformu. Bu videolara çoğunlukla lisanslı müziklerle eşlik edilen ses efektleri içeriyor. TikTok, müzik endüstrisi için önemli bir tanıtım ve gelir kaynağı oluşturuyor. Ancak TikTok’un müzik lisansları konusunda sık sık sorunlar yaşadığı da biliniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ