Yörükler göç yolunda

Meteoroloji’nin uyardığı yağışlı hava Mersin’i de etkisi altına aldı. Kent ve ilçe merkezlerinde kuvvetli yağmur sabaha kadar devam etti. Erdemli ilçesine bağlı Toros Mahallesi sınırları başta olmak üzere bin 500 rakım üzerindeki birçok bölgede kar yağışı görüldü. Kar yağışı nedeniyle bölgede hayvancılıkla uğraşan yörük aileler, sürülerini daha sıcak yerlere götürmek için göçe başladı. Yörüklerden Fatma Balcıoğlu, “Akşam biraz kar yağdı, şafaktan sonra biraz daha kar yağdı. Bizde kar yağınca aşağı doğru göçe başladık” dedi.

Geleceğin mühendisleri Nükleer enerji santralini ziyaret ettiler Geleceğin mühendisleri Nükleer enerji santralini ziyaret ettiler

Mevsimin ilk kar yağışı yoğun olunca kışın trafiğe kapalı tutulan Mersin Erdemli-Karaman Ayrancı karayolu da ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri birçok noktaya uyarı levhası astı. Kar yağışının yoğun olduğu bölgede jandarma ekipleri de vatandaşları yolun kapanmasıyla ilgili uyardı. Bölgeye giden vatandaşlardan Mehmet Bulut, “Mevsimin ilk karı yağdı. Bulunduğumuz yer Erdemli-Ayrancı yolu kapandı. Geçen yıla göre bu sene erken kar yağışı oldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA