Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun suikastıyla ilgili şüphelilerden biri olan Nuri Gökhan Bozkır'ın yakalandığı bildirildi.

Beşiktaş'ta zincirleme trafik kazası! Beşiktaş'ta zincirleme trafik kazası!

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne göre Bozkır, "terör örgütlerine silah sağlama" ve "tasarlayarak adam öldürme" suçlarından aranıyordu ve UYAP sisteminde kaydı bulunuyordu.

Yapılan operasyonun, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından koordineli bir şekilde gerçekleştirildiği belirtildi

Necip Hablemitoglu Suikasti Suphelilerinden Nuri 16692177 2595 M

Hablemitoğlu suikastı davası devam ediyor

FETÖ’ye ilişkin çalışmalar yapan Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002’de Çankaya’daki evinin önünde başından vurularak öldürülmüştü. Olayla ilgili dava halen devam ediyor.

Davada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Mustafa Özcan, Enver Altaylı, Aydın Köstem, Levent Göktaş, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Fikret Emek, Nuri Gökhan Bozkır ve Serhat Ilıcak sanık olarak yer alıyor. Sanıklardan bazıları “tasarlayarak öldürmeye azmettirmek”, bazıları ise “tasarlayarak öldürmek” veya “tasarlayarak kasten öldürmeye yardım” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet veya uzun süreli hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ