Maçta yaşanan bir kırmızı kart pozisyonuna dikkat çeken Buruk, VAR hakemlerinin neden çağırmadığını sorguladı.

Ayrıca son iki haftada Dubois ve Mertens'in ciddi şekilde sakatlanabilecekleri pozisyonlarda kırmızı kart verilmediğini belirterek, 'Ayakları kırılması mı gerekiyor kırmızı kart için?' diye sordu.

Buruk, VAR'daki hakemlerin neyin kırmızı kart olup olmadığını anlatması gerektiğini söylerken, bu konuda açıklama yapılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca son iki maçta rakiplerinin ilk yarıda 10 kişi kalacağı pozisyonların yaşandığını belirten Buruk, hakemlerin niye çağırmadığını ve çağırmayanların cezalandırılıp cezalandırılmayacağını sordu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, şunları söyledi:
'İlk yarı çok net kırmızı kart pozisyonu var. Geçen hafta çok merak ettik Konyaspor maçındaki kırmızı kartı. Bugün yine aynı şekilde net kırmızı kart. Yine VAR çağırmadı. VAR'daki hakem mi çağırmıyor? Yoksa söylüyor mu hakem mi gitmiyor?
Sayın Lale Orta VAR hakemlerini alır, onlara neyin kırmızı kart olup olmadığını anlatabilir. Biz de öğrenelim. Ben bilmek istiyorum. 2 haftadır Dubois ve Mertens'in ayakları kırılabilirdi. Ayakları kırılması mı gerekiyor kırmızı kart için?
Ben çok merak ediyorum. VAR'daki hakemler niye çağırmıyor. Çağırmayan hakemler cezalandırılacak mı?
2 haftadır verilmeyen kırmızı kart. 2 maçta rakiplerimiz ilk yarı 10 kişi kalacaktı.
Bunu açıklamaları gerekiyor.'

 

Editör: Alp Kılıç