Bizimkiler Batının bütün pisliklerini, bozuk taraflarını medeniyet sanarak benimsedi, benimsetti.

Şapkacılık yaptılar.

Kendi millî yazımızı inkâr eder, Batının Latin yazısını alırsak kalkınır ve uygar oluruz sandılar.

İçki kumar dans zina çıplaklık riba... Bunların hepsini taklit ettiler.

Sonunda ne oldu?

Japonya çok ilerledi, güçlendi, biz onlara oranla çok geri kaldık.

Yılbaşı çılgınlıklarını Hıristiyan dini ve ahlakı da kabul etmez.

Tarihte hiçbir kavim toplum içerek kusarak, sarhoş olarak, dans ederek, fuhuşla zinayla azgınlıkla ilerlememiş, yücelmemiştir.

Osmanlıda böyle yılbaşı eğlenceleri ve kutlamaları var mıydı? Böyle şeyler yapmaya yeltenenlere asla ve kat`a izin vermezlerdi.

Osmanlı yükseliş devrinde Tuna ile Nil arasındaki büyük bölgeye hükmeden bir cihan devletiydi.

İslama Şeriata hizmet ettiği için yükselmiştir.

Osmanlı Kur`ana, Sünnete, Şeriata hizmet ettiği müddetçe aziz ve galip olmuştur.

Bu soruları kendinize sorun

Her Türkiyeli şu soruları sık sık, en az haftada bir kere sormalıdır:

  1. Yüzölçümü, nüfusu, imkânları bizden daha küçük olan Güney Kore akıl almaz şekilde yükseldi de, biz niçin onlar gibi yükselemedik? Onların muazzam bir otomotiv, gemi inşa, elektronik sanayii, Samsungları var da bizim niçin yok?
  2. Japonya, öğretilmesi ve öğrenilmesi çok zor millî yazısı ile çok ilerledi de, biz kolay Latin yazısı ile niçin onlar kadar ilerleyemedik, ilerlemek bir tarafa, nice konuda dibe düştük, nal topladık?
  3. Laik olmayan, tam aksine din-devlet birliğine sahip olan İngiltere krallığı nasıl oluyor da, demokraside insan haklarında hürriyetlerde dünya birincisi olabiliyor?
  4. Batıda Finlandiya doğuda Singapur, millî eğitimde dünya birincileri oldu da, biz Türkiye bu konuda niçin diplerde kaldık?
  5. Kadınları seks kölesi olarak kullandırmayacağına dair uluslararası sözleşmelere imza koyan Türkiye, resmi vesikalarla yasal fahişelik yapılmasına niçin izin vermekte, bundan KDV ve gelir vergisi alarak bütçesine koymaktadır? İslam Feministleri buna niçin isyan etmiyor?

Şeriatsız İslam olmaz

Yakın tarihimizde iki kimlikli birtakım münafıklar, Şeriatsız İslam çıkartmaya çalışmışlardı ama başarılı olamadılar. Şeriatsız İslam olmaz.

Şeriatın inkârı, reddi, tekzibi küfre götürür. Küfür Cehenneme ve ebedî felakete sürükler.

Doğrunun, iyinin, güzelin kaynağı Şeriattır.

Şeriata bağlılık dünyada esenliğe, ahirette ebedî saadete vesile olur.

Şeriatta öncelikle namaz, zekât, oruç, hac, cihad gibi ibadetlerin hükümleri, kuralları yer alır.

Şeriatta muamelat, münakehat, ukubat, evkaf hükümleri vardır.

Şeriatta Ahkâm-ı Sultaniye vardır.

Şeriatın hükümleri Kur`andan, Sünnetten çıkartılmıştır.

İyi Müslüman iyi insan demektir

Bütün Müslüman gençleri uyarıyorum. Kendilerini harcamasınlar, harcatmasınlar. Temel amaçları iyi ve vasıflı Müslüman olmak olsun. İyi Müslüman iyi insan demektir.  Dünya bir imtihan yeridir, bu imtihanda başarılı olmak için var güçleriyle çalışsınlar. Dünya bir tarladır, ekini âhirette biçilecektir. İki şeye sahip olsunlar: Doğru İslam kültürü, faydalı genel kültür. Nefs-i emmâre (benlik) insanın en büyük düşmanıdır. Onu dizginlesinler.  Bildikleri, öğrendikleri iyi şeyleri hayata uygulasınlar. Laf Müslümanı değil, amel (iş) ve hal Müslümanı olsunlar. İlimde, irfanda, hikmette, hayır hasenatta, faydalı işler yapmakta iki günleri eşit olmasın, daima ilerlesinler. Ü mmet birliği ve İmam-ı Kebir`e biat ve itaat şuuruna sahip olsunlar. Fırka-i Nâciye Ehl-i Sünnet ve Cemaat içinde bulunsunlar. Beş vakit namazı dosdoğru kılsınlar.