Suriye'nin kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi Suriye'nin kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi

İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini kamu görevlisi gibi tanıtarak, aldatıcı yöntemlerle vatandaşların banka hesaplarındaki paraları başkalarının adına açtırdıkları hesaplara aktardıkları gerekçesiyle suçlanan 18 şüpheli, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "SİBERGÖZ-31" operasyonunda yakalandı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen “SİBERGÖZ-31” operasyonlarında, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Ankara, Mersin, Şanlıurfa ve Batman'da harekete geçti.

Operasyonlar sonucunda şüphelilerin, kamu görevlisi gibi tanıtılarak aldatıcı yöntemlerle vatandaşları ikna ettikleri, bu kişilerin hesaplarındaki paraları kendi kontrolündeki üçüncü şahıslar adına açtırdıkları hesaplara aktardıkları belirlendi. Şüphelilerin toplamda 4 milyon 600 bin TL'lik haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Operasyonlar kapsamında çok sayıda dijital materyale de el konuldu. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları yürüten emniyet ekipleri tebrik edilirken, bu tür suçlarla mücadelede kararlılık vurgulandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ