Elazığ ve Konya'da eş zamanlı olarak düzenlenen "Kafes-37" operasyonlarıyla 2 organize suç örgütü çökertildi ve toplamda 42 örgüt üyesi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM) tarafından koordine edilen operasyonlarda Elazığ ve Konya'da faaliyet gösteren "Kafes-37" adlı suç örgütlerine yönelik operasyonlar düzenlendiğini duyurdu.

Elazığ'daki operasyonda, şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, genel güvenliği tehlikeye sokma, kasten yaralama ve mala zarar verme, tehdit ve hakaret eylemlerinde bulundukları ve uyuşturucu madde ticareti yaptıkları belirlendi.

Konya'daki operasyonda ise şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürme ve yaralama, yağma ve silahla tehdit gibi faaliyetlerde bulunarak haksız kazanç elde etmeye çalıştıkları, yasa dışı kumar işletmelerine baskınlar düzenleyerek tekelleşmeye çalıştıkları ortaya çıkarıldı.

Operasyonlar neticesinde, Elazığ'da Ömer Faruk Bulut'un liderliğini yaptığı örgüt, Konya'da ise Engin Yolcu'nun liderliğini yürüttüğü örgüt çökertildi. 2 örgüt lideri ve 40 üye gözaltına alındı.

Mersin'de terör propagandası yapan 7 kişi yakalandı Mersin'de terör propagandası yapan 7 kişi yakalandı

Operasyonlar sırasında 11 ruhsatsız tabanca, 8 pompalı tüfek, 3 av tüfeği, çok sayıda fişek ve çeşitli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Organize suç örgütlerinin hiçbiri yüce Türk adaletinden kaçamayacak. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Hepsi bir bir kafese girecek. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin suç örgütü kurarak halkımızın huzurunu bozanların her an enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız." açıklamasında bulundu.

Kaynak: SERTAÇ VİRANCIK