1900’lü yılların başında Avusturalya’da büyük bir kasırga meydana gelir. Büyük can ve mal kaybına sebep olur, ülkeyi yerle bir eder. Kasırga belli bir yörüngede yol alır.  Avusturalya üzerinden geçtikten sonra Çin ve Hindistan’a doğru yönelir. Büyük bir panik yaşanır, herkes seferber olsa da çözüm bulunamaz ve felaketi beklemekten başka çare kalmaz. Kasırga mucize şekilde yön değiştirir. Okyanusa döner ve bütün enerjisini okyanusa boşaltır. İnsanlık büyük bir felaketten kurtulur.
Bu durum karşısında, meteoroloji uzmanları, fizikçiler ve kimyacılar işe koyulur. Bu muazzam güç Avusturalya’nın kuzeyinden gelip, Asya’yı yerle bir edecekken nasıl olur da yön değiştirir? 

Araştırma ve incelemeler sonucunda ittifakla elde edilen sonuç son derece etkileyicidir. Yılın o zamanında Avusturalya’da topluca göç eden bir kelebek türü olduğu ve bu kelebeklerin topluca göç ettikleri için kanat çırpmaları sonucu ortaya çıkan hava akımı kasırganın yönünü değiştirmiş ve büyük bir felaketin önüne geçmiştir. 
Sosyologlar bir inceleme yapsa o dönemde insanların yüreklerinde uçuşan kelebek kanatları neler fısıldamıştı acaba… Şikayet etmek mi sonsuz umut mu? 

Küresel olarak dünyamız biyolojik, ekonomik, sosyolojik ve bireysel temelde sıkıntılardan geçiyor. Küresel anlamda savaşa karşı dünyanın farklı ülkelerinde farklı yürüyüşler, boykotlar yapılıyor. Bireysel dünyalarda, herkesin problemleri farklı olduğu gibi, problemlerle başa çıkma tenikleri de farklı. Kimi zaman kurtçuk olarak devam edip kendimizi kelebek görüyoruz. İçten başlayıp, kendimizi, ailemizi, işyeri ve halka genişleyerek toplum sağlığımızı her anlamda dipten dibe kemiriyor ve tüketiyoruz. 

Kalbimizdeki kelebekler hep birlikte, şikâyet, karamsarlık, haset, inat, bencillik duygularından, iyilik, sevgi, merhamet, yardımlaşma, inanca doğru kanat çırpsın. Her bir kanat çırpışta zikirlerimiz, dualarımız bizi Hak’la buluştursun, aşkla merhamet isteyelim. Birbirimize merhamet edelim ki merhamet bulalım. Her zamankinden daha fazla birbirimize sahip çıkalım. Bir duanın içinde olmak en büyük zenginliğimizdir. 

Kelebek havalandıktan sonra tırtıl olması mümkün mü? Hadi o halde zikirlerimiz, problemlerin geçiciliğine olan inancımız, düşüncelerimizin derinliği, musibetlerin yönünü değiştirsin.

İyilik, güzellik, umut  bulaşıcıdır, bulaştıralım.