Samsun'da bir kadın hırsız, bir ikametin kapısını aparat kullanarak açmaya çalışırken ev sahibi tarafından yakalandı. Ev sahibinin şikayeti üzerine tutuklanan hırsızın yakalanma anı ve yalvarma anları, ev sahibi tarafından kaydedildi. Yapılan araştırmalarda, aynı kadının daha önce başka iki evden altın ve para çaldığı tespit edildi.

28 yaşındaki Sevgi A., 'evlerden hırsızlık' suçundan daha önce suç kayıtlarına sahip bir kişi olarak biliniyor. Son olay, İlkadım ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde gerçekleşti. Sevgi A., bir evde hırsızlık girişiminde bulunurken önce kapıyı çaldı. Ardından, evin boş olduğunu düşünerek elindeki aparatla kapıyı açmaya çalıştı. Ancak, Irak uyruklu ev sahipleri, kapının kurcalandığını fark ederek cep telefonu kamerasıyla olayı kaydetmeye başladı.

Kağıthane'de sahipsiz köpeklerin saldırdığı çocuk yaralandı Kağıthane'de sahipsiz köpeklerin saldırdığı çocuk yaralandı

Hırsızlık girişimi sırasında kapıyı açmaya çalışan Sevgi A., ev sahibini fark edince kaçmaya başladı. Ancak, evin merdivenlerinde kovalamaca sonucunda yakalandı. Yakalandığı anda duygu sömürüsü yaparak, "Eşim cezaevinde, çocuklarım aç. Ben dileniyorum. İki tane çocuğum var, evde bekliyor beni. Bırakın beni gideyim" şeklinde kendini savunmaya çalıştı.

Sevgi A., ev sahibinin yakaladığı anlarda yalvarmaya devam ederken, ev sahibinin "Yakalanmasaydın çalacaktın" sözlerine karşı, "Evdesiniz nasıl çalayım" şeklinde cevap verdi.

Ev sahibi, daha önce de evlerinde hırsızlık olduğunu hatırlatınca, Sevgi A. şu şekilde yanıtladı: "Herkesin çalınıyor. Sen gördün mü? Ben mi aldım altınlarını? Alsam senin altınını ben buraya bir daha gelir miyim? Bırakın da beni gideyim. Beni cezaevine atacaklar. 3 tane çocuğum var."

Daha sonra ev sahipleri tarafından serbest bırakılan Sevgi A., merdivenlerden koşarak inerken "Abi, bir daha sokağınızdan geçmeyeceğim" şeklinde bir ifade kullanması dikkat çekti.

Iraklı aile daha sonra durumu polise bildirdi ve olayın başından sonuna kadar cep telefonu ile çektiği görüntüleri polise teslim etti. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, görüntüleri incelediklerinde eve girmek isteyen kadının 'evlerden hırsızlık' suçundan suç kayıtları bulunan Sevgi A. olduğunu tespit etti. Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınan Sevgi A.'nın yine hırsızlık suçundan suç kayıtları bulunan Raziye Y. (34) ile İlkadım ilçesi Liman Mahallesi ve Atakum ilçesi Yeni Mahalle'de 2 ayrı evin kapısını aparatla açıp içeri girerek yaklaşık 150 bin lira değerinde altın ve para çaldıkları ortaya çıktı. Raziye Y. de yakalanarak gözaltına alındı. Polisteki sorgularının ardından Samsun Adliyesine sevk edilen Sevgi A. ve Raziye Y. tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Polis, vatandaşları evlerinin kapılarını kilitli tutmaları konusunda uyarılarda bulundu. 

Kaynak: İHA