Seçim yenilgisinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu istifa çağrılarına karşı sessiz kalırken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimin hemen ertesi sabahı “değişim” mesajı vermesinin yankıları sürerken yeni bir iddia gündeme bomba gibi düştü. İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu arasındaki iplerin seçim gecesi yaşanan bir olay yüzünden koptuğu öne sürüldü. Ekrem İmamoğlu’nun seçim gecesi 6’lı masa toplantısına katılmayı talep ettiği fakat Kılıçdaroğlu bu isteğini kabul etmediği öne sürülüyor.

“BİZİM GÜLTEKİN UYSAL KADAR KATKIMIZ YOK MU?”

Yeni Şafak’tan Taha Hüseyin Karagöz’ün edindiği bilgilere göre, 28 Mayıs akşamı Kılıçdaroğlu 6’lı masa liderlerini CHP Genel Merkezi’ne davet etti. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ile birlikte toplantıya katılıp katılamayacağını sordu. Kılıçdaroğlu, "Bu 6'lı Masa ve liderler toplantısı" diyerek olumsuz cevap verince, İmamoğlu'nun "Bizim Gültekin Uysal kadar katkımız yok mu?" dediği öne sürüldü.

SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ

Toplantıya kabul edilmeyen İmamoğlu seçim sonuçlarına dair açıklama yapmadan Ankara’dan ayrıldı. Ertesi sabah video paylaşan İmamoğlu, “değişim” mesajı verdi. İmamoğlu’nun bu çıkışı “CHP Genel Başkanlığını hedefliyor” şeklinde yorumlandı.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Ali Aydın