Şarkıcı ve besteci Selim Gülgören, ramazan ayında Kadıköy'de elinde içki şişeleriyle dolaşan gençlere tepki gösterdi. "Ramazanda birazcık saygı duyacaksın" diyen Gülgören, "Özgürlük demek saygısızlık demek değildir" ifadelerini kullandı.

Gülgören, Instagram hesabından paylaştığı videoda şunları söyledi:

"Şu an İstanbul Kadıköy'deyim, herkesin elinde içki şişeleri var, sokaklarda geziyorlar. Ben burada doğdum büyüdüm. Hayatım boyunca 19-20'li yaşlarımda saygısızlık yapıp ramazan ayında elinde içki şişeleriyle buralarda gezmedim. Ben de şarkıcıyım, mekanlarda sahne alıyorum ama ramazanda birazcık saygı duyacaksın. Orucunu tutacaksın, tutmuyorsan ve inanmıyorsan da saygı duyacaksın. Özgürlük demek saygısızlık demek değildir."

Saygının Önemini Vurguladı

Saygının önemine vurgu yapan Gülgören, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizin aileleriniz, büyükleriniz hiç demiyor mu bakın bu ülkede Müslümanlar çoğunlukta, onların ramazan ayı önemli. Onların gözüne soka soka içki falan içmeyin, gidin oturun mekanda için diye. Bunları yapmayın demiyorlar mı dostlar! Yapmayın Allah aşkına ya. Burayı iyice Amerika, Almanya gibi yapmak istiyorsunuz. Ama olmaz… Ya biz de şarkıcıyız da her şeye saygı duyuyoruz."

Sosyal Medyada Destek Yağdı

Gülgören'in videosu sosyal medyada büyük ilgi gördü. Birçok kullanıcı Gülgören'e destek vererek yorumlarda "Helal sana", "Seni yetiştiren aileden binlerce kez razı olsun", "Aynen katılıyorum" gibi yorumlar yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ