Erdoğan: Aralarında kanser hastalarının da olduğu 400'ün üzerinde Gazzeli hastayı tedavi ettiriyoruz Erdoğan: Aralarında kanser hastalarının da olduğu 400'ün üzerinde Gazzeli hastayı tedavi ettiriyoruz

CHP'de genel başkanlık değişiminin ardından parti lideri Özgür Özel, TBMM'deki ilk grup toplantısına katıldı ve konuşmasına eski genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'na övgülerle başladı.

Özel, şu ifadeleri kullandı:

"13 yıl boyunca partimizin genel başkanı olarak AK Parti'ye karşı büyük bir mücadele vermiş, Artvin-Şavşat'ta bir de şehit verdiğimiz PKK terör örgütünün hedefi olmuş, şehit cenazesinde linç girişimine uğramış, içine girdikleri evin yakalım burayı diye sesler arasında sakin ve metanetle kendini ve partisini korumuş, Ankara'dan İstanbul'a 432 kilometre hak, hukuk, adalet diyerek yürümüş dünya siyasi tarihine geçmiş, bana ve bu salondaki hepimize, bu partiye çok emeği olan genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu saygıyla selamlıyorum. Emekleri unutulmaz, ona vefamızı her fırsatta hep bir birlikte her zaman göstereceğiz. Kendisinin önünde saygıyla eğiliyorum.

"KAYBEDEN YOK"

Kurultayın kaybedeni yoktur. Kurultayın kazananı CHP ve sonunda Türkiye olacak. Bu ciddiyet ve resmiyette ilk kez bir gölge kabine görevlendirmesi yaptık. Etkin, yapıcı ve kararlı muhalefet yapmak üzere görevlendirilen arkadaşlarımız var. Erdoğan da 18 görevlendirme yaptı, 17’si erkek. CHP’nin gölge kabinesinin 9’u erkek, 9’u kadın. Bir tarafta ‘Kadına sen aileden anlarsın’ diyen bir anlayış var, diğer tarafta ‘eşitiz’ diyen bir anlayış var. Bu benim, partimin, esas olarak Atatürk’ün anlayışıdır. 60 kişilik PM’de sadece 13 il başkanı, 2 ilçe başkanı var. Bundan sonra milletvekilleri ve il başkanları et-tırnak gibi yol yürüyecekler, yolları açık olsun."

Kaynak: HABER MERKEZİ