Zonguldak'ta hasta kedi veterinere gitti-İzle Zonguldak'ta hasta kedi veterinere gitti-İzle

Sinop’ta İftar Vakti Sahilde Karşılanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hesaplamalarına göre Türkiye’de en uzun orucun tutulduğu şehirlerden biri olan Sinop’ta, vatandaşlar iftar saatini sahillerde geçiriyor. Ramazan ayının coşkusunu yaşayan Sinop halkı, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının da etkisiyle sahil kenarlarında vakit geçiriyor.

Sahilde İftar Bekleyişleri

Sahilde yürüyüş yapan Bayram Beser ve Hüseyin Emre Bektaş gibi vatandaşlar, oruç tutmanın kendilerine huzur ve mutluluk verdiğini ifade ediyor. Beser, geçmişte tarlada çalışarak oruç tuttuğunu, şimdi ise işi olmadığı için daha rahat bir oruç süreci geçirdiğini belirtiyor. Genç Bektaş ise okulda arkadaşlarıyla geçirdiği zamanların ardından sahilde yürüyüş yaparak iftarı beklediğini söylüyor.

Uzun Oruçların Keyfi

Necati Yaşar gibi bazı vatandaşlar ise oruçlarını deniz ve güneşin tadını çıkararak tutuyor. Yaşar, uzun oruç sürelerinin kendisine ayrı bir sevinç verdiğini dile getiriyor. Sinop’ta yaşayanlar, oruç sürelerinin uzunluğunu bir mutluluk kaynağı olarak görüyor ve iftar saatini sahilin serinliğinde bekliyor.

Kaynak: AA