Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etmiş ve görüşme sonrası basın mensuplarına, “Genel Başkanımız Özgür Özel’in selamını getirdim.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Gazetecilerin yerel seçimde olası bir ittifak hakkındaki sorularına, Yavaş, "İki partinin de yetkili kurulları var. Daha sonra parti kurulları uygun görürlerse, bir açıklama yaparlar." cevabını verdi.

Yavaş, İYİ Parti’den destek talebiyle ilgili soruya ise, “O konulara girmedim, yetkim de yok.” şeklinde cevap vermişti.

aksener-yavas-gorusmesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyareti sonrasında, yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti arasındaki olası ittifak konusu gündeme geldi.

CHP lideri Özgür Özel Atatürk'ü seven MHP'liler ve AK Parti'lilere seslendi CHP lideri Özgür Özel Atatürk'ü seven MHP'liler ve AK Parti'lilere seslendi

Bugün Turktime Gazetesi Yazarı Talat Atilla, kaleme aldığı yazıda Mansur Yavaş ve Meral Akşener arasındaki görüşmeye dair dikkate değer bir kulis bilgisini paylaştı.

Atilla, Yavaş'ın basın mensuplarına yaptığı açıklamada görüşmenin nezaket ziyareti olduğunu, başka bir konunun konuşulmadığını hatırlatırken, "Bu tür kritik sayılabilecek, henüz netleşmemiş görüşmelerde siyasetçilerin diplomatik açıklamaları normaldir." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Atilla, Yavaş ve Akşener arasındaki görüşmeyle ilgili olarak, "Yavaş'ın Akşener'e, 'Size bir talep için gelmedim ama aday çıkarmazsanız, CHP yönetiminin Etimesgut ve Keçiören gibi ilçeleri İyi Parti'ye bırakalım eğilimi var.' önerisinde bulunduğu, Akşener'in ise bu öneriye net bir yanıt vermediği" şeklinde bir iddiayı gündeme getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ