Dünyanın en popüler dijital müzik servisi sağlayıcısı Spotify, 2024'ün ilk çeyreğine ait finansal raporunu kamuoyuna duyurdu. Rapora göre, şirketin abone sayısı 500 milyonu aşarken, bu dönemde elde ettiği gelir 3,5 milyar doları geçti. Net karı hakkında ise raporda herhangi bir bilgi verilmedi.

Sportif Telefon

shiftdelete.net'in haberine göre; Spotify tarafından sağlanan verilere göre, hizmetin yıllık geliri yüzde 20 oranında artarak 3,6 milyar euroya ulaştı. Ayrıca, şirketin kârının 168 milyon euro olduğu belirtildi ki bu analistlerin beklentilerinin üstünde bir rakamdır; zira beklenti 156,4 milyon euroydu.

Spotify ücretli abone sayısı yüzde 14 oranında artarak 239 milyona ulaştı. Toplam aktif kullanıcı sayısı ise reklamlı da dahil olmak üzere 615 milyona yükseldi. Bu noktada analistlerin tahmini 617.9 milyon yönündeydi.

    Yıllık gelir: 3,6 milyar euro (+20%)
    Kâr: 168 milyon euro
    Ücretli abone sayısı: 239 milyon (+14%)
    Toplam aktif kullanıcı sayısı: 615 milyon

Apple, Avrupa'da iPad'lere dışarıdan uygulama yüklenmesine izin verecek! Apple, Avrupa'da iPad'lere dışarıdan uygulama yüklenmesine izin verecek!

Spotify, kullanıcıların müzikleri kişiselleştirebilmeleri için DJ remiks özelliği tanıtarak TikTok'un remiks trendine meydan okuyor.

Abone sayısı ve geliri bir yana Spotify, geçen yıl abonelik ücretlerine zam yaptığı için kullanıcılardan tepki çekmişti. Fakat çeşitli kaynaklar, şirketin yakın zamanda tekrardan bir fiyat artışına gitmesini bekliyor.

Bununla birlikte Spotify‘ın sesli kitapları kapsamayan yeni bir abonelik planı üzerinde çalıştığı da gelen bilgiler arasında. Bu yeni plan daha az içerik sunacağı için daha düşük bir fiyatla gelebilir. Bu nedenle sesli kitap dinlemek istemeyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ