Olay, 22 Kasım 2023’te Kışla Mahallesi’nde meydana geldi. Şeref A, önceden haberleştiği sekiz kişilik arkadaş grubuyla Gençlik Köprüsü’nde buluştu. Grup, köprüde alkol aldıktan sonra uyudu. Şeref A, uyuyan gruptan B.B’yi uyandırmak istedi. Bu sırada, Alperen Kaya ve Eren Güngör ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Şeref A, sırt çantasından çıkardığı bıçakla Kaya ve Güngör’ü defalarca bıçakladı. Ardından olay yerinden kaçtı.

Şeref A, 23 Kasım 2023’te polis tarafından yakalandı. Emniyetteki ifadesinde, arkadaşlarının kendisine küfür ettiğini ve şaka yaptığını söyledi. Bıçağı, kendisine saldıracaklarını düşündüğü için kullandığını iddia etti. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Şeref A, Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Sanık, suçlamaları kabul etmedi. Arkadaşlarını öldürmek istemediğini, bıçağı savunma amaçlı kullandığını savundu.

Seyhan Belediyesi müdürü polise silah çekti! Sizi gebertirim dedi Seyhan Belediyesi müdürü polise silah çekti! Sizi gebertirim dedi

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanığın avukatı, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Sanık Şeref A, “kasten öldürme” suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanıyor.

Kaynak: AA