Kuyu Kazımı Sırasında Toprak Kayması

Olay, Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir alüminyum fabrikası inşaatında dün saat 15.30 sıralarında yaşandı. İnşaat alanında kuyu kazımı yapan Adem Kalaycı (38) ve Zekariya Midilli (40), toprak kayması sonucu göçük altında kaldı. 9 metre derinlikteki kuyuda mahsur kalan işçiler için olay yerine polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Tekirdağ’da Göçük Altında Kalan 2 İşçi Aranıyor Tekirdağ’da Göçük Altında Kalan 2 İşçi Aranıyor

4 Ton Kum Çıkarıldı, İşçilerin Sesine Ulaşılamadı

Göçük altında kalan işçileri kurtarmak için gece boyunca çalışan ekipler, yaklaşık 4 ton kum çıkardı. Ancak işçilerin sesine ulaşılamadı. İşçilerin arkadaşları ve çevre ildeki meslektaşları, olay yerinde bekleyerek dua etti. Zaman zaman bölgede gerginlik yaşanırken, ekipler işçileri kurtarmak için canla başla çalışmalarını sürdürüyor.

Valilikten Açıklama: “Umutlu Bekliyoruz”

Tekirdağ Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “İnşaat alanında kuyu kazımı sırasında meydana gelen göçükte 2 işçinin toprak altında kaldığı bilgisi alınmıştır. Olay yerine intikal eden AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır. Şu ana kadar işçilerin sesine ulaşılamamıştır. Ancak umutlu bekliyoruz. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Kaynak: İHA