Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevki yapılan takımları duyurdu.

Trendyol Süper Lig'in 13. haftasının ardından Beşiktaş, Fenerbahçe, Konyaspor ve Samsunspor saha içi olaylarından dolayı incelenirken, aynı dönemde Beşiktaş, Fenerbahçe, Kayserispor, Fatih Karagümrük ve Pendikspor taraftarlarının çirkin ve olumsuz tezahüratları sebebiyle disiplin sürecine alındı.

tff-12

Galatasaray Kulübü'nün 27 Kasım 2023'te resmi internet sitesinde yer alan açıklamalarında, "sportmenliğe aykırı hareket" ve "hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili maddeleri uyarınca PFDK'ya sevk edildi.

Aynı şekilde, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek'in aynı tarihte kulüp resmi internet sitesinde paylaştığı içerik, "sportmenliğe aykırı hareket" ve "hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar" sebebiyle PFDK'ya tedbirsiz olarak sevk edildi.

Alanyaspor, Serdar Dursun ile 2 yıllık sözleşme imzaladı Alanyaspor, Serdar Dursun ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

Fenerbahçe Kulübü'nün 28 Kasım 2023'te resmi internet sitesinde yayınlanan haberdeki ifadeler, "sportmenliğe aykırı hareket" ve "hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar" sebebiyle Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili maddeleri uyarınca PFDK'ya sevk edildi.

Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü yöneticisi Ahmet Ketenci'nin aynı tarihli açıklamaları, "sportmenliğe aykırı hareket" ve "hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar" gerekçesiyle PFDK'ya tedbirsiz olarak sevk edildi.

Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Süleyman Hurma'nın müsabaka sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ve medyada yer alan ifadeler, "sportmenliğe aykırı hareket" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili maddeleri uyarınca PFDK'ya sevk edildi.

Aynı zamanda, Fatih Karagümrük Kulübü teknik sorumlusu Atılay Canel'in müsabaka sonrası yayıncı kuruluşa verdiği röportajdaki sözleri, "hakareti" gerekçesiyle Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili maddeleri uyarınca PFDK'ya tedbirsiz olarak sevk edildi.

Kaynak: İHA