TikTok'un kamu politikası başkanı Michael Beckerman, personele bir not göndererek mevzuatın TikTok'un 170 milyon Amerikalı kullanıcısının haklarının açık bir ihlali olduğunu söyledi. Beckerman, yasal bir meydan okuma için mahkemelere gideceklerini de belirtti.

Tasarının bu hafta Senato'dan geçtikten sonra ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanarak yasalaşması bekleniyor.

ABD milletvekilleri ve Biden yönetimi, TikTok'un ulusal güvenlik riskleri oluşturduğunu ve Çin'in şirketi ABD'li kullanıcılarının verilerini paylaşmaya zorlayabileceğini savunuyor.

TikTok: "İfade Özgürlüğünü Ayaklar Altına Alacak"

TikTok, yasa tasarısının 170 milyon Amerikalının ifade özgürlüğünü ayaklar altına alacak bir yasak olduğunu savunuyor.

Senatör Warner: "Propaganda Aracı"

Senatör Mark Warner, TikTok'un Çin hükümeti tarafından bir propaganda aracı olarak kullanılabileceğini belirterek, "birçok gencin" haber almak için TikTok'u kullandığını kaydetti.

Apple, Avrupa'da iPad'lere dışarıdan uygulama yüklenmesine izin verecek! Apple, Avrupa'da iPad'lere dışarıdan uygulama yüklenmesine izin verecek!

Yasağa İlişkin Endişeler

Bazı Demokratlar da yasağa ilişkin ifade özgürlüğü endişelerini dile getirdi ve bunun yerine daha güçlü bir veri gizliliği mevzuatı talep etti.

Daha Fazla Süre

Meclis 13 Mart'ta yaptığı oylamada ByteDance'a TikTok'un ABD'deki varlıklarını elden çıkarması ya da yasakla karşı karşıya kalması için yaklaşık altı ay süre vermişti. 20 Nisan Cumartesi günü kabul edilen yasa ise dokuz aylık bir süre tanıyor ve satış yönünde ilerleme kaydedildiğinin tespit edilmesi halinde bu süre üç ay sonraki bir tarihe kadar uzatılabilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ