İsrail'in akılalmaz oyunu! Şifa Hastanesi'nde ele geçirdiklerini söylemişlerdi İsrail'in akılalmaz oyunu! Şifa Hastanesi'nde ele geçirdiklerini söylemişlerdi

 MSB, ABD uçağının SİHA'yı İncirlik Üssü'nden kaldırdığına dair çıkan iddiaları yalanlayarak, uçağın aslında Ürdün'den kalktığını bildirdi.

SİHA düşürülmesi ve uçağın kalkış yeri

MSB kaynakları, Suriye'de Türkiye'ye ait SİHA'nın düşürülmesine ilişkin soruları yanıtladı. ABD uçağının SİHA'yı İncirlik Üssü'nden kaldırdığı yönündeki iddiaları yalanladılar ve "Uçağın İncirlik'ten kalktığı tamamıyla spekülasyon, böyle bir durum söz konusu değil" şeklinde bir yanıt verdiler. MSB kaynakları, SİHA'nın kalkış yerini ise "Uçak Ürdün'den kalktı" şeklinde açıkladılar.

Deniz mayınlarına yönelik üçlü görüşme

Ayrıca, Türkiye, Romanya ve Bulgaristan arasında deniz mayınlarıyla mücadele konusunda kurulan üçlü girişim hakkında da bilgi verildi. Bu konudaki çalışmaların nasıl işleyeceğiyle ilgili olarak MSB kaynakları, "Karadeniz'e kıyısı bulunan NATO üyesi üç ülkenin, deniz mayınlarıyla mücadeleye yönelik üçlü girişim kurması konusunda bir mutabakat söz konusu. Bunun çalışma usulleri ve kapsamının belirlenmesine yönelik önümüzdeki günlerde toplantılar yapılacak. Ve çok uzak olmayan bir zamanda bunlar kamuoyuyla paylaşılacak" dediler.

Filistin'e yardım gönderilmesi

Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin'e yardım gönderilmesi konusundaki açıklamalarına da değinildi. MSB kaynakları, Cumhurbaşkanı tarafından verilecek direktifler doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yardım ulaştırılması için görevlere hazır olduğunu belirttiler. Bu açıklamalar, Türkiye'nin uluslararası yardım çabalarına olan bağlılığını yansıtmaktadır.

Editör: Mehmet Köşker